Transport Online - Nieuwe busconcessie provincie Utrecht naar Syntus

Nieuwe busconcessie provincie Utrecht naar Syntus

Nieuwe busconcessie provincie Utrecht naar Syntus
14-07-2015 19:03 | Algemeen | auteur De Redactie

UTRECHT - Syntus gaat vanaf 11 december 2016 de streekbussen in de provincie Utrecht en de stadsbussen in Amersfoort rijden. Syntus zal gaan rijden met milieuvriendelijke bussen, die allemaal uitgerust zijn met wifi, stopcontacten en USB-poorten. Alle kernen in het gebied die nu een busverbinding hebben, zullen ook met Syntus een busverbinding houden. Dit is de uitkomst van de aanbesteding voor het busvervoer van de provincie Utrecht.

Gedeputeerde Jacqueline Verbeek-Nijhof van mobiliteit: “Door de buslijnen meer uit te strekken over het gebied en sneller en vaker te laten rijden is Syntus er heel goed in geslaagd het busvervoer goed op pijl te houden. En dan ook nog met zulke schone bussen. Een mooi resultaat voor reizigers en inwoners.”

De aanbesteding van de provincie sloot op 15 juni met vier inschrijvers. Syntus had binnen de beoordelingscriteria zoals bijvoorbeeld de uitstoot, de kwaliteit van het vervoerplan en de marketingstrategie, het meest gunstige aanbod.

Met het aanbod wordt een aantal toeristische trekpleisters zoals het Henschotermeer en het Nationaal Militair Museum beter bediend. Daarnaast behouden alle kernen die in de huidige concessie een busverbinding hebben in de dienstregeling 2017 een bus, dan wel in de vorm van een gewone lijnbus dan wel in de vorm van een buurtbus. Syntus zal met bussen gaan rijden die minimaal de Europese norm ‘euro 6’ hebben, dit betekent dat ze voldoen aan een strenge Europese norm op het gebied van uitstoot, wat bijdraagt aan een betere luchtkwaliteit voor de provincie Utrecht.

Nu de gunning is afgerond, is er nog een termijn van 6 weken waarin bezwaar kan worden ingediend, pas daarna wordt de gunning aan Syntus onherroepelijk. Op het moment dat de gunning onherroepelijk is, zal de provincie het vervoersplan en meer informatie over bijvoorbeeld de routes, haltes en bussen op gemeenteniveau publiceren.

De nieuwe concessie gaat in op 11 december 2016 in, tot die tijd blijft de huidige vervoerder, Connexxion, rijden en verandert er voor de reiziger nog niets. De nieuwe concessie loopt tot eind 2023, binnen die tijd maakt Syntus elk jaar een nieuw vervoersplan.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,669
Diesel1,281

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions