Clicky


Geding PostNL tegen bezorgers van de baan

Geding PostNL tegen bezorgers van de baan
14-07-2015 18:58 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

UTRECHT (ANP) - PostNL heeft afspraken gemaakt met actievoerende pakketbezorgers die dinsdag de uitgangen van een aantal depots blokkeerden. Het kort geding dat het postbedrijf had aangespannen tegen de organisatie achter de protestacties, is daarmee van de baan. Dat heeft de rechtbank Midden-Nederland laten weten.

Zelfstandige pakketbezorgers voerden dinsdag actie in onder meer Utrecht, Ridderkerk, Amsterdam en Almere. Zij zijn ontevreden over de afspraken die PostNL heeft gemaakt met de vakbonden over de mogelijkheid in dienst te treden bij het postbedrijf of om als ondernemer meer te gaan verdienen. Ze vinden het aanbod van PostNL te mager. Het postbedrijf had de rechter gevraagd de acties te verbieden.

PostNL gaat volgens een woordvoerder opnieuw in gesprek met belangenbehartigers van de boze bezorgers. Het bedrijf gaat er vanuit dat alle koeriers woensdagochtend weer aan de slag gaan.

Dinsdagmorgen kwamen bij meerdere depots bezorgers niet opdagen voor hun gebruikelijke ronde. En actievoerders probeerden door blokkades de bedrijfsvoering te belemmeren. Volgens PostNL is ondanks de overlast, uiteindelijk toch het overgrote deel van de pakketten in Nederland gewoon bezorgd. Hoeveel bezorgers precies aan de acties meededen is onduidelijk.