Clicky


Veilige zone Calais: 'Migranten zullen nieuwe zwakke plek vinden'

Veilige zone Calais: 'Migranten zullen nieuwe zwakke plek vinden'
14-07-2015 17:00 | Transport | auteur Tine van Knijff- van Hijum

CALAIS - Minister Theresa May vertelde het Britse parlement vandaag dat de Britse regering zal zorgen voor een nieuwe 'veilige zone' bij Calais, om vrachtwagenchauffeurs te beschermen tegen migranten die proberen in de vrachtwagens te klimmen om zo Groot-Brittannië te bereiken. Richard Burnett van de Road Haulage Association heeft er niet veel vertrouwen in dat dit dé oplossing is voor het migrantenprobleem bij Calais.

"Zodra je de migranten een mogelijkheid ontneemt, zullen de georganiseerde bendes een nieuwe zwakke plek bij Calais vinden", zei Burnett vanmiddag ten overstaan van het Britse parlement. Hij vertelde daar ook over de passiviteit van de Franse autoriteiten om de migranten bij Calais tegen te houden: "De Franse politie zat erbij en keek ernaar."

Burnett schat dat de schade door migranten die lading in vrachtwagens besmetten, waardoor die niet meer kan worden verkocht, de Britten ongeveer een miljard Engelse pond per jaar kost.

Eurotunnel: situatie wordt alleen maar erger

John Keefe van Eurotunnel vertelde de parlementsleden dat de situatie in Calais absoluut ongekend is en dat het alleen maar erger zal worden tot de stroom migranten gestopt wordt.