Clicky


Komend weekend opnieuw druk op Europese wegen

Komend weekend opnieuw druk op Europese wegen
14-07-2015 16:40 | Algemeen | auteur Tine van Knijff- van Hijum

AMSTERDAM - Komend weekend wordt het opnieuw druk op de Europese wegen, verwacht de Verkeersinformatiedienst (VID). "We verwachten lange files in Frankrijk, Duitsland en de Alpenlanden, maar zo druk als afgelopen weekend wordt het niet."

In Frankrijk gaan de langste files ontstaan op de routes richting de Middellandse Zeekust (A6/A7) en de A10 tussen Parijs en Bordeaux. Voor het zuidoosten van Frankrijk geldt code rood voor verkeersdrukte, elders code oranje.

"We verwachten het hoogtepunt van de drukte rond lunchtijd (12:30 uur): dan staat er in heel Frankrijk opgeteld 400 kilometer file. Ter vergelijking: vorig jaar was de derde zaterdag in juli goed voor 340 kilometer file. Verder zal de wachttijd voor de Mont Blanctunnel opnieuw oplopen tot een uur", voorspelt de VID.

Drukte in de Alpenlanden

In Duitsland verwachten de verkeersdiensten grote drukte. Vooral de wegen richting het zuiden raken overbelast, met de meeste drukte op de Ring Munchen en op de A8 richting Oostenrijk.

In Zwitserland is de Gotthardtunnel altijd goed voor lange wachtrijen. Omrijden via de San Bernandinotunnel is verstandig, omdat daar zelden files staan.

Drukte zet komende weken door

Afgelopen zaterdag stond er in Frankrijk op het hoogtepunt 630 kilometer file. Vooral de routes richting het zuiden raakten overbelast. De langste files stonden op de A7 en A10: daar liep de totale filelengte op tot 100 kilometer.

In Duitsland stond er alleen al bij Munchen 40 kilometer file. Voor zowel de Gotthard- als de Mont Blanctunnel stonden lange wachtrijen. De drukte zet de komende weken onverminderd door.

"De drukste dag wordt zaterdag 1 augustus: op deze Zwarte Zaterdag verwachten we in Frankrijk 800 tot 1000 kilometer file."