Transport Online - Drie migranten gewond na bestorming Kanaaltunnel Calais

Drie migranten gewond na bestorming Kanaaltunnel Calais

Drie migranten gewond na bestorming Kanaaltunnel Calais
14-07-2015 15:41 | Transport | auteur Tine van Knijff- van Hijum

CALAIS - Drie migranten zijn gewond geraakt nadat een hele groep vandaag de Kanaaltunnel bij Calais bestormde in een poging om zo illegaal op een trein mee te reizen om naar Groot-Brittannië te komen.

Een Afghaanse migrant raakte ernstig gewond en twee migranten van Pakistaanse afkomst hebben meerdere brandwonden, doordat ze geraakt werden door een bovenleiding terwijl ze op een trein probeerden te klimmen. Zij werden ontdekt op de trein, de andere migrant werd gevonden in de buurt van het spoor.

De tunnel was negentig minuten dicht naar aanleiding van de ongevallen, bevestigde Eurotunnel. Vracht- en personenvervoer zijn inmiddels hervat en Eurotunnel doet zijn best de achterstand in te halen.De politie zegt bijna elke nacht te worden geconfronteerd met migranten die de tunnel in willen en bereid zijn hun lijf en leven te riskeren om illegaal naar Groot-Brittannië te komen.

Flyers in negen talen: tunnel levensgevaarlijk

Eurotunnel heeft gezegd vijfduizend flyers in negen talen te verspreiden onder de migranten bij Calais, om hen te waarschuwen dat het levensgevaarlijk is de tunnel in te gaan.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,917
Diesel1,563

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen