Clicky


FNV wil salarisverhoging voor alle medewerkers KPN

FNV wil salarisverhoging voor alle medewerkers KPN
14-07-2015 14:58 | Binnenland | auteur Tine van Knijff- van Hijum

AMSTERDAM - De FNV heeft na een ledenraadpleging besloten om de nieuwe KPN-cao niet te tekenen. KPN maakt de salarisverhoging afhankelijk van individuele prestaties van de medewerkers, zegt de vakbond. De FNV wil dat er een algemene salarisverhoging komt, waardoor alle medewerkers in koopkracht stijgen.

Joost van Herpen, bestuurder FNV: "Wij vinden dat alle werknemers van KPN recht hebben op de aan de cao-tafel afgesproken loonsverhoging. Dit mag niet afhangen van individuele prestaties en de relatieve salarispositie. Bij dit laatste gaat men niet meer uit van vaste periodieken in een schaal, maar percentages op basis van individueel presteren. De afspraak die je aan de cao-tafel maakt, moet voor iedereen gelden."

In het komende najaar starten de onderhandelingen voor een nieuwe cao 2016 en een sociaal plan vanaf juli 2016. De FNV zal de ontkoppeling van algemene salarisaanpassing en de beoordelingsverhoging op basis van individueel presteren wederom aankaarten tijdens de onderhandelingen.