Clicky


 


PostNL spant kort geding aan om staking pakketbezorgers

PostNL spant kort geding aan om staking pakketbezorgers
14-07-2015 14:14 | Transport | auteur Tine van Knijff- van Hijum

UTRECHT (ANP) - PostNL is naar de rechter gestapt in een poging een einde te maken aan de acties van zelfstandige pakketbezorgers die de uitgangen van een aantal depots blokkeren. De voorzieningenrechter in Utrecht buigt zich vanmiddag over de kwestie in een kort geding dat het postbedrijf heeft aangespannen tegen SubcoPartners, de belangenbehartiger van zelfstandige pakketbezorgers die de acties heeft georganiseerd.

De verwachting is dat de rechter aan het einde van de middag uitspraak doet.

Onder meer bij de depots in Utrecht en Ridderkerk blokkeren de actievoerders met busjes uitgangen. Bij twee depots in Amsterdam en één in Almere zijn zelfstandige pakketbezorgers vanochtend niet komen opdagen.

SubcoPartners: aanbod is te weinig

De actievoerders zijn ontevreden over het onderhandelingsakkoord dat FNV en PostNL over de zelfstandige pakketbezorgers hebben bereikt. PostNL doet alle zelfstandige pakketbezorgers een aanbod om in dienst te komen of om als ondernemer meer te verdienen dan op dit moment. Door een verhoging van de tarieven stijgen de inkomsten van degenen die zelfstandig willen blijven met zo'n 10 procent. SubcoPartners vindt dat te weinig.

Bij SubcoPartners zijn naar eigen zeggen circa vijfhonderd zelfstandige pakketbezorgers aangesloten. Het is onduidelijk hoeveel zelfstandigen aan de acties meedoen.

Brief van PostNL

Omroep Zeeland meldt dat protesterende pakketbezorgers de blokkade van het sorteercentrum van PostNL in Goes hebben opgeheven. Ze deden dat nadat ze een brief hadden gekregen van PostNL, waarin staat dat de stakers 400.000 euro per dag zouden moeten betalen als ze de blokkade zouden voortzetten. De stakers in Goes sluiten zich bij depot Den Hoorn bij Delft aan bij de landelijke protestactie.

Foto's

  • J.Roeland
    post nl
  • J.Roeland
    post nl
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,291
Diesel2,105

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions