Clicky


Schoenenwinkels Van Dalen failliet

Schoenenwinkels Van Dalen failliet
14-07-2015 13:59 | Financieel | auteur De Redactie

DEN HAAG (ANP) - Schoenenwinkelketen Van Dalen is failliet. Dat bevestigde curator Marc van Zanten dinsdag na berichtgeving door Omroep West. Ook moederbedrijf Ardenberg en de daarbij aangesloten ketens Dr. Adams, Bitter en de bedrijven achter de winkels van Dicapolavori en Jan Jansen zijn bankroet verklaard.

Volgens Van Zanten waren de schoenenzaken met te veel winkels actief in een krimpende markt. Ook konden de zaken het niet bolwerken tegen de opkomst van internet als marktplaats voor schoenen.

Van Dalen heeft 39 winkels, waarvan zes in België. Inclusief de winkels van Dr. Adams, Bitter, Dicapolavori en Jan Jansen bezit Ardenberg krap vijftig zaken. Maandag zijn de personeelsleden van de schoenenketens geïnformeerd. De winkels en ook de webshop blijven voorlopig nog wel open. Bij de betreffende schoenenwinkels werken in totaal circa 360 mensen.

Achter de schermen wordt er gewerkt aan een doorstart, waarbij in ieder geval met één partij serieuze gesprekken worden gevoerd. Deze kandidaat zou een groot deel van de schoenenwinkels, inclusief personeel, willen overnemen. Het is nog niet bekend om hoeveel winkels het gaat. "Daarover zijn we nog in onderhandeling", aldus Van Zanten.

Overigens was er al een reorganisatie aan de gang waardoor een aantal zaken hun deuren zouden sluiten. Volgens de curator moest er "meer gebeuren" omdat de beoogde besparingen "te langzaam" gingen.

Later deze week hoopt Van Zanten meer bekend te maken over de eventuele doorstart van de ketens.