Clicky

 
Transport Online - FNV legt eindbod op tafel bij DSV

FNV legt eindbod op tafel bij DSV

FNV legt eindbod op tafel bij DSV
14-07-2015 13:35 | Transport | auteur Tine van Knijff- van Hijum

MOERDIJK - "Na drie maanden door werkgever DSV Solutions aan het lijntje te zijn gehouden, heeft de FNV onderhandelingsdelegatie moeten besluiten om een eindbod op tafel te leggen", meldt Henri Janssen van vakbond FNV.

De onderhandelingen met DSV over een nieuwe cao voor de 1800 werknemers zijn op woensdag 8 juli vastgelopen. Vanaf 30 maart hebben de vakbond en het bedrijf met elkaar overlegd, in drie maanden tijd vonden acht overlegrondes plaats.

Lonen omhoog

FNV Transport & Logistiek doet in het eindbod een aantal voorstellen aan DSV, deze moeten in een nieuwe cao worden vastgelegd. Deze cao zou twee jaar moeten gelden: van 1 april 2015 tot en met 31 maart 2017. Vanaf 1 augustus 2015 moeten alle salarissen per maand met vijftig euro worden verhoogd, vanaf 1 april 2016 per maand met zestig euro verhoogd. FNV wil een loongebouw met vaste loontreden van ieder 2,5 procent. In november zouden werknemers een eindejaarsuitkering van 1,5 procent moeten ontvangen.

Verhouding vast-flex minimaal 70-30

De verhouding vaste werknemers-flexwerker zou minimaal een zeventig-dertig verhouding moeten worden op de vestigingen van DSV, deze verhouding moet uiterlijk 1 april 2016 worden bereikt. De maximale periode waarbinnen een werknemer of uitzendkracht maximaal via een contract voor bepaalde tijd of als uitzendkracht voor DSV Solutions kan worden ingezet, bedraagt vanaf 1 juli 2015 maximaal 24 maanden. De uitzendperiode hiervoor telt mee.

Na uiterlijk 24 maanden moet een werknemer met een contract voor bepaalde tijd, en ook een uitzendkracht met een contract voor onbepaalde tijd, door DSV in dienst worden genomen, vindt FNV. Als een werknemer DSV verlaat, moet een werknemer met een contract voor bepaalde tijd een vaste aanstelling krijgen, aldus de vakbond.

Tot vrijdag 24 juli de tijd

FNV Transport & Logistiek geeft DSV Solutions tot uiterlijk vrijdag 24 juli 12:00 uur de tijd om het eindbod te accepteren. "Mocht DSV deze ultieme handreiking niet integraal overnemen, dan zullen wij onze leden raadplegen", aldus Henri Janssen.

"Het ligt dan in de lijn der verwachtingen dat de leden DSV Solutions een ultimatum zullen stellen wat dicht bij de eerste cao-voorstellen van FNV Transport & Logistiek zal komen te liggen. Wij gaan er overigens vanuit dat DSV Solutions het dit jaar niet zover laat komen."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,373
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden