Clicky

 
Transport Online - IATA: maak zakendoen in India gemakkelijker voor luchtvaartmaatschappijen

IATA: maak zakendoen in India gemakkelijker voor luchtvaartmaatschappijen

IATA: maak zakendoen in India gemakkelijker voor luchtvaartmaatschappijen
14-07-2015 11:25 | Algemeen | auteur Tine van Knijff- van Hijum

DELHI - De International Air Transport Association (IATA) wil dat het voor luchtvaartmaatschappijen gemakkelijker wordt om zaken te doen in India. Tony Tyler, IATA directeur-generaal en CEO, riep daartoe op tijdens de Aviation Day India in Delhi. Deze dag was georganiseerd door IATA, in samenwerking met het Indiase ministerie van Burgerluchtvaart (MoCA) en de Confederation of Indian Industry.

De luchtvaartmarkt in India is hard op weg om de derde grootste in de wereld te worden. Dat zal naar verwachting gebeuren in 2029, wanneer het aantal reizigers naar, vanuit en binnen India in de buurt komt van 280 miljoen per jaar. Maar volgens IATA moeten er nog 'immense uitdagingen' worden overwonnen, zoals verliesgevende regelgeving en processen, slopende belastingen en dure infrastructuur. "Deze houden grotere economische voordelen voor India tegen", zei Tony Tyler.Volgens hem moet de belastingdruk voor luchtvaartmaatschappijen worden verminderd. India moet internationale verdragen die luchtvaartmaatschappijen beschermen tegen dubbele belasting op inkomsten, accepteren.

Tyler zei bovendien dat de belasting die India heft op vliegtuigbrandstof kan oplopen tot dertig procent. Tyler drong er bij de regering op aan deze te beperken. "De beslissing om concurrentie te introduceren in het aanbod van vliegtuigbrandstof op de belangrijkste luchthavens moet worden opgevolgd met open toegang tot de pijpleidingen die de brandstof naar de luchthavens brengt."

Daarnaast wil de IATA dat de AERA, de Economische Regulatory Authority, zelstandig zijn werk kan doen in India. Volgens Tyler belemmeren goedbedoelde voorschriften nu het zakendoen in India voor luchtvaartmaatschappijen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,959
Diesel1,576

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats