Eerste Verladersmeeting Delta regio met Antwerpse Haven in Hulst

Eerste Verladersmeeting Delta regio met Antwerpse Haven in Hulst
14-07-2015 10:42 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

HULST - Op 30 september 2015 organiseert Bedrijventerrein Hogeweg 5 in het Nederlandse Hulst een verladersmeeting vanuit West-Europees perspectief voor ondernemers die voor hun import en export gebruik maken van maritiem vervoer. Hier wordt een toelichting gegeven op de ontwikkeling van nieuwe Antwerpse infrastructuur aan de kant van Hulst met de aansluitingsmogelijkheden op verschillende vervoersmodaliteiten.

Tevens wordt ingegaan op de verwachte economische kansen die deze ontwikkeling met zich meebrengt voor de directe omgeving. De meeting duurt van 16.00 tot 18.00 uur. Na deze meeting worden tevens bedrijvenmeetings georganiseerd met de andere zeehavens in de Delta regio.

Uitwisselen toekomstvisies

Tijdens de eerste havenmeeting op 30 september 2015 zullen de Voorzitter van het Havenbedrijf van Antwerpen Marc Van Peel en de Zeeuwse Gedeputeerde voor Economische Zaken Jo-Annes de Bat hun strategische toekomstvisies toelichten. Het welkomstwoord wordt uitgesproken door het Gemeentebestuur van Hulst. Na de inleidingen gaan de bestuurders in het bijzijn van de (vak)pers in gesprek met de ondernemers.

Eerste havenmeeting in de gemeente Hulst

Zeeland is strategisch gelegen in de nabijheid van zes zeehavens (Terneuzen, Vlissingen, Antwerpen, Gent, Zeebrugge en Rotterdam) met elk hun specialisme voor specifieke vrachtsoorten en elk hun eigen wereldwijde bestemmingsspecialismen. Door kennis te nemen van de ontwikkeling van deze specialisaties en de ontwikkelingsmogelijkheden, kunnen de toekomstvisies verder worden aangescherpt en mogelijkheden worden benut.

Het gaat om het bouwen van nieuwe netwerken, het leggen van nieuwe verbindingen en cross-sectorale en grensoverschrijdende samenwerking in het verlengde van de doelstellingen voor de Delta regio. De eerste meeting wordt georganiseerd in de gemeente Hulst: hier is 30 hectare bedrijventerrein beschikbaar voor ondernemers die nieuwe werkgelegenheid creëren.

Kansen voor economische structuurversterking en creëren nieuwe werkgelegenheid

In de Delta regio zijn de belangen van Nederland en Vlaanderen nauw met elkaar verbonden. Hier liggen belangrijke kansen voor economische structuurversterking in de komende beleidsperiode. De ondernemers in deze regio hebben hun eigen kennis van het bereik van de verschillende havens, de transportcorridors en de multimodaliteit van de ontsluitingen vanuit de bedrijfsvoering.

Zij hebben hun wensen voor de ontwikkeling van de havens en het bereiken van nieuwe markten. Door de uitwisseling van meningen en ideeën ontstaan nieuwe mogelijkheden en ruimte voor economische groei en het creëren van werkgelegenheid.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,783
Diesel1,473

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden