Clicky


 


Pakketbezorgers PostNL staken: tariefverhoging tien procent niet genoeg

Pakketbezorgers PostNL staken: tariefverhoging tien procent niet genoeg
14-07-2015 10:38 | Transport | auteur Tine van Knijff- van Hijum

AMSTERDAM - Een deel van de bezorgers die als ZZP-er pakketten rondbrengen voor PostNL staakt vandaag. Zij zijn niet tevreden over het onderhandelingsresultaat dat PostNL en de FNV hebben bereikt, meldt de NOS. Zelfstandige pakketbezorgers is een aanbod gedaan om in vaste dienst te komen bij PostNL. Bezorgers die wel zelfstandig willen blijven werken, krijgen een tariefverhoging van tien procent.

De ZZP-ers melden dat de tariefverhoging niet genoeg is om te kunnen overleven. Het salaris dat zij in loondienst bij PostNL zouden krijgen, zou bovendien veel te laag zijn.

Stakers voor de deuren

Op een aantal depots, zoals in Utrecht, hebben stakende bezorgers zich verzameld. Zij staan langs de kant zodat andere bezorgers gewoon hun werk kunnen doen. In Goes is dat niet het geval: daar blokkeren zo'n 25 zelfstandige pakketbezorgers met hun bestelbussen de in- en uitgang van de vestiging van PostNL aan de Columbusweg.

Ook voor de deuren van het sorteercentrum in Ridderkerk staan stakende pakketbezorgers. Bij de vestiging in Amsterdam staan zo'n vijftige stakende chauffeurs.

Subcopartners: teleurgesteld in PostNL en FNV

De stakende bezorgers zijn aangesloten bij SubcoPartners, een bond voor zelfstandige pakketbezorgers. Hier zijn zo'n 350 van de 1500 Nederlandse pakketbezorgers bij aangesloten. Subcopartners niet alleen teleurgesteld in PostNL, maar ook in vakbond FNV.

Volgens Reinier Stroo van de FNV is het akkoord "niet alles, maar wel een behoorlijke stap."

Geen sociaal fonds

Veel pakketbezorgers konden in de afgelopen jaren het hoofd niet boven water houden en hebben daarom btw- en inkomstenbelastingschulden, meldt de Telegraaf. FNV wilde daarom een sociaal fonds voor pakketbezorgers met dergelijke schulden. PostNL wilde daar niet aan.

SubcoPartners meldt dat er zelfstandige pakketbezorgers zijn die meteen failliet zouden gaan zodra ze in loondienst zouden treden bij PostNL.

Foto's

  • J.Roeland
    post nl
  • J.Roeland
    post nl

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,244
Diesel2,086

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats