Clicky


D66: luchtvaartmaatschappijen moeten helder zijn over vliegroutes

D66: luchtvaartmaatschappijen moeten helder zijn over vliegroutes
14-07-2015 10:13 | Algemeen | auteur De Redactie

DEN HAAG - D66 wil dat luchtvaartmaatschappijen helder zijn over hun vluchtroutes. Staatssecretaris Mansveld moet er bovendien voor zorgen dat luchtvaartmaatschappijen alle informatie hebben om de afweging te maken om wel of niet over conflictgebieden te vliegen.

Hachchi: "Het is nog steeds onduidelijk op basis van welke informatie luchtvaartmaatschappijen de afweging maken om over of om conflictgebieden te vliegen. Hebben zij alle informatie, zodat zij een weloverwogen afweging kunnen maken over vliegroutes?"

"Staatssecretaris Mansveld blijft verwijzen naar een internationale aanpak. D66 wil dat de staatssecretaris in ieder geval zo snel mogelijk op nationaal niveau deze zaken op orde heeft. Volledige informatie, dus ook informatie van inlichtingen- en veiligheidsdiensten, moet beschikbaar zijn voor diegenen die de vliegroutes bepalen."

"Maatschappijen moeten bovendien helder zijn over hun vluchtroutes - en niet schimmig doen zoals blijkbaar KLM die na lang doorvragen pas toegeeft wel degelijk over conflictgebieden te vliegen."