Transport Online - A44 drie weekenden dicht wegens renovatie Brug Oude Rijn

A44 drie weekenden dicht wegens renovatie Brug Oude Rijn

A44 drie weekenden dicht wegens renovatie Brug Oude Rijn
14-07-2015 09:34 | Wegwerkzaamheden | auteur Tine van Knijff- van Hijum

LEIDEN - Rijkswaterstaat sluit gedurende drie weekenden in juli en augustus de A44 af voor renovatie van de Brug Oude Rijn bij Leiden. Rijkswaterstaat vervangt het beweegbare deel van de brug, brengt een nieuw stalen brugdek aan, versterkt de brug en verricht diverse andere werkzaamheden.

Om de renovatiewerkzaamheden aan de brug te kunnen uitvoeren, en het beweegbare deel van de brug te testen, is de A44 tussen Leiden/N206 (op-/afrit 8) en Leiden-Zuid (op-/afrit 9) geheel afgesloten van donderdagavond 23 juli tien uur tot en met maandagochtend 27 juli vijf uur en van donderdagavond 30 juli tien uur tot en met maandagochtend 3 augustus vijf uur en van vrijdagavond 7 augustus tien uur tot en met maandagochtend 10 augustus vijf uur.

In de weken tussen de drie weekenden worden de rijstroken op de brug met barriers versmald en geldt een snelheidsbeperking van zeventig kilometer per uur.

Hinder voor de scheepvaart

Tot donderdagavond 23 juli tien uur wordt de brug niet bediend. Doorgang is mogelijk onder het beweegbare deel van de brug. Doorvaarhoogte is 4,80 meter bij een waterstand van NAP-60 cm. Van donderdagavond 23 juli tien uur tot en met maandagochtend 27 juli vijf uur is de gehele vaarweg afgesloten (vaste en beweegbare deel).

Vanaf maandagochtend 27 juli uur tot 30 augustus 23.55 uur wordt de brug niet bediend. Doorgang is mogelijk onder het beweegbare deel en vanaf 8 augustus 00.00 uur is ook doorgang onder het vaste deel van de brug mogelijk. Doorvaarthoogte is hier 5,40 m bij een waterstand van NAP-60 cm.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,661
Diesel1,306

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions