Clicky


Drukte voor scheepvaart wegens historische bedrijfsvaartuigen in Musselkanaal

Drukte voor scheepvaart wegens historische bedrijfsvaartuigen in Musselkanaal
14-07-2015 09:29 | Algemeen | auteur Tine van Knijff- van Hijum

MUSSELKANAAL - Van donderdag 30 juli tot en met zondag 2 augustus wordt in Musselkanaal de reünie van de Landelijke Vereniging tot Behoud van het Historisch Bedrijfsvaartuig (LVBHB) gehouden. Tijdens het evenement blijft normaal scheepvaartverkeer mogelijk, maar het zal drukker zijn voor de scheepvaart door extra vaarbewegingen.

Gedurende deze havendagen, MusSAILkanaal,  liggen in Musselkanaal ruim 130 historische bedrijfsvaartuigen in zowel het kanaal als in het Spoordok Musselkanaal voor het publiek ter bezichtiging.

Aanmeerverbod

Van zaterdag 25 juli tot en met woensdag 5 augustus is de jachthaven Spoordok gesloten voor pleziervaartuigen en geldt een aanmeerverbod in een deel van het Stadskanaal van de IJzeren Klap tot aan de brug 1e Exloermond en het zijkanaal naar het Spoordok.

Sluizen en bruggen vaker en langer open

In de gemeente Stadskanaal worden in deze periode zo nodig de bedieningstijden voor de bruggen en sluizen verruimd. Ander verkeer kan hier enige hinder van ondervinden, omdat sluizen en bruggen vaker en langer geopend zijn.