Clicky

 
Transport Online - DFDS en Eurotunnel komen niet opdagen bij ronde tafel gesprek

DFDS en Eurotunnel komen niet opdagen bij ronde tafel gesprek

DFDS en Eurotunnel komen niet opdagen bij ronde tafel gesprek
13-07-2015 18:42 | Algemeen | auteur De Redactie

CALAIS - Het ronde tafel gesprek dat maandagochtend zou plaatsvinden tussen My Ferry Link, DFDS, vertegenwoordigers van Eurotunnel en de staatssecretaris van Verkeer, Alain Vidal, liep uit op een één op één gesprek. Alleen My Ferry Link kwam opdagen bij het gesprek.

Eurotunnel en DFDS achtten het niet nodig om af te reizen omdat niet wordt voldaan aan de voorwaarden die zij vooraf gesteld hebben. Nog altijd worden twee schepen van DFDS bezet door stakers van My Ferry Link. DFDS eist de schepen op en wil weer varen vanaf Calais naar Dover.

Vrijdag 17 juli staat er een nieuw gesprek gepland.

My Ferry Link heeft aangekondigd een consessie te willen doen. "Deze consessie zal woensdag om 11:45 uur worden aangekondigd na een algemene vergadering. "Wij zullen alle wegvervoerders laten zien dat wij geen extremisten zijn. Wij zullen het Nationaal Seafarers vakbond laten zien dat wij geen activisten zijn. Wij willen gewoon onderhandelen over onze banen", aldus Eric Vercoutre, vakbondsleider.

Dinsdag 14 juli zullen symbolisch de sirenes van de Rodin en Berlioz, de twee bezette ferries, klinken net voor het vuurwerk. 14 juli is een nationale feestdag in Frankrijk. "Zodat men ons niet vergeet", aldus Vercoutre.

Foto's

  • J.Roeland
    L. van Leeuwen

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,629

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions