Transport Online - Kent verzamelt handtekeningen tegen Operation Stack

Kent verzamelt handtekeningen tegen Operation Stack

Kent verzamelt handtekeningen tegen Operation Stack
13-07-2015 15:32 | Transport | auteur Tine van Knijff- van Hijum

KENT (GB) - De politie van Kent heeft in twee weken tijd vier keer Operation Stack uitgeroepen; het vastzetten van vrachtwagens op de Britse snelweg M20 om ervoor te zorgen dat niet alle wegen rond Kent vastlopen. Door de problemen met stakende werknemers van MyFerryLink bij de haven van Calais, stagneerde de afgelopen weken meerdere malen het boot- en treinverkeer tussen Frankrijk en Groot-Brittannië.

Inwoners van steden en dorpen langs de M20 zijn het na viermaal Operation Stack helemaal zat: ze hebben een online petitie opgezet om er bij premier Cameron op aan te dringen dat er een andere oplossing moet worden gezocht voor deze problematiek.

De petitie is al door drieduizend mensen ondertekend uit onder andere Maidstone en Ashford en zelfs uit Dover. De ondertekenaars willen dat er een oplossing wordt gevonden die het leven van de lokale bevolking niet verstoord.

Vrachtwagens náást de snelweg

Politici uit Kent hadden vorige week een ontmoeting met staatssecretaris van Verkeer Patrick McLoughlin om te zoeken naar alternatieve oplossingen voor het parkeren van vrachtwagens op de M20. De mogelijkheid vrachtwagens náást de snelweg neer te zettten, is één van de opties die naar voren werd gebracht.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 29 juni t/m zondag 5 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,317

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions