Clicky

 
Transport Online - Staatssecretaris Mansveld bekrachtigt akkoord met Geldermalsen over spoorvervoer

Staatssecretaris Mansveld bekrachtigt akkoord met Geldermalsen over spoorvervoer

Staatssecretaris Mansveld bekrachtigt akkoord met Geldermalsen over spoorvervoer
13-07-2015 15:16 | Algemeen | auteur Tine van Knijff- van Hijum

GELDERMALSEN - Een breed pakket aan maatregelen op en rond het spoor binnen de gemeente Geldermalsen is vervat in een akkoord op hoofdlijnen tussen de gemeente Geldermalsen en het ministerie van Infrastructuur en Milieu. De maatregelen dragen bij aan realisatie van hoogfrequent spoorvervoer tussen Amsterdam en Eindhoven, meldt de gemeente Geldermalsen.

Het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Milieu (IenM) met als doel de verwachte groei van het reizigers- en goederenvervoer op het spoor in de toekomst op te kunnen vangen.

Intensieve samenwerking

Nadat op 1 juli de gemeenteraad van Geldermalsen al had ingestemd met het bereikte onderhandelingsresultaat heeft nu ook staatssecretaris Mansveld het groene licht gegeven. Dit werd vandaag bevestigd tijdens een persoonlijk onderhoud tussen haar en wethouder Van Maanen. Dit resultaat is bereikt na een intensieve periode waarin door gemeente, ministerie en Prorail effectief is samengewerkt.

Het akkoord omvat onder andere het vervangen van twee gelijkvloerse spoorkruisingen in het dorp Tricht door een drietal onderdoorgangen, het naar voren halen uit het Meerjarenprogramma Geluidhinder (MJPG) van het realiseren van geluidwerende voorzieningen langs het spoor in Tricht en Geldermalsen, het aanbrengen van een trillingwerende wand ter hoogte van de Willem Mechteldstraat in Tricht en de aanleg van een volwaardige voetgangerstunnel onder het NS-station Geldermalsen ter vervanging van de bestaande traverse.

Kosten: 146 miljoen euro

De totale kosten van de maatregelen bij Geldermalsen bedragen 146 milljoen euro. Het gemeentebestuur draagt daar met een gemeentelijke bijdrage 3,5 miljoen euro aan bij.

Het akkoord vormt de komende periode het kader waarbinnen onderdelen nog in detail worden uitgewerkt.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,373
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden