Clicky


 


LKAB selecteert Quintiq voor ertstransportplanning mijnbouwactiviteiten

LKAB selecteert Quintiq voor ertstransportplanning mijnbouwactiviteiten
13-07-2015 09:39 | Bedrijfsnieuws | auteur Tine van Knijff- van Hijum

STOCKHOLM - De Zweedse mijnbouwonderneming Luossavaara-Kiirunavaara Aktiebolag (LKAB) heeft Quintiq, een wereldwijde leider in supply chain planning en optimalisatie (SCP&O), geselecteerd voor het verzorgen van een transportplanningoplossing voor de mijnbouwactiviteiten in het noorden van Zweden.

LKAB is 's werelds op één na grootste producent van ijzerertspellets. Het is één van de oudste industriële bedrijven in Zweden en heeft meer dan een eeuw lang een bijdrage geleverd aan de industriële ontwikkeling en export. Het exploiteert ijzerertsmijnen, verwerkingsbedrijven en havens in Luleå, Kiruna en Narvik (Noorwegen).

Voordat het Quintiq inschakelde, vertrouwde LKAB op Excel-spreadsheets en de hulp van externe partijen voor de planning van het vervoer van ijzererts tussen de terminals. Naarmate de activiteiten en complexiteit echter toenamen, besefte LKAB dat het de operationele efficiëntie moest verbeteren om de concurrentie druk in de mondiale markt te kunnen weerstaan.Ervaring in mijnbouw, spoorvervoer en planning

LKAB selecteerde Quintiq vanwege de grote ervaring en expertise in meerdere branches, waaronder mijnbouw, goederenvervoer per spoor en personeelsplanning. De Quintiq-oplossing is gebaseerd op 'best practices' in de branche en is zodanig geconfigureerd dat het honderd procent past bij de zakelijke behoeften en doelstellingen van LKAB.

Met de oplossing van Quintiq kan LKAB machinisten, locomotieven en wagons van de mijnen in Kiruna, Malmberget en Svappavaara naar de twee terminals in Luleå en Narvik (Noorwegen) efficiënter beheren en plannen. Dit is cruciaal voor het project LKAB37, dat tot doel heeft om de jaarlijkse productie van 27 miljoen ton te verhogen naar 37 miljoen ton.

Productie met veertig procent verhogen

"We zijn blij met onze samenwerking met Quintiq. Haar software helpt ons onze ijzerertsproductie jaarlijks met veertig procent te verhogen. Als één van de oudste industriële bedrijven in Zweden zullen we er altijd naar streven om technologisch toonaangevend te blijven", aldus David Lövgren, Senior Manager Maintenance Technology bij LKAB Malmtrafikk.

Expertise in railplanningsprojecten

Andreas Grundsell, Business Unit Director bij Quintiq formuleert het als volgt: "Deze samenwerking met LKAB paste uitermate goed bij ons. Onze ervaring in de mijnbouwindustrie, alsmede onze technische kennis en expertise in het runnen van succesvolle railplanningsprojecten, bleek van onschatbare waarde te zijn om van dit project een succes te maken. We blijven uitbreiden in Scandinavië en kijken ernaar uit om toekomstige successen met LKAB en andere organisaties te delen, ongeacht de branche."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,285
Diesel2,103

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions