Transport Online - Eurotop bereikt akkoord over Griekenland

Eurotop bereikt akkoord over Griekenland

Eurotop bereikt akkoord over Griekenland
13-07-2015 09:05 | Financieel | auteur De Redactie

BRUSSEL (ANP) - De eurolanden hebben met het noodlijdende Griekenland een akkoord bereikt over de voorwaarden voor nieuwe financiële steun in ruil voor een reeks strenge hervormingen en besparingen. "Overeenkomst" twitterde de Belgische premier Charles Michel maandagochtend als eerste na een marathonvergadering van bijna zeventien uur.

De voorzitter van de eurotop Donald Tusk had kort daarvoor een herzien compromisvoorstel op tafel gelegd, zo liet zijn woordvoerder op Twitter weten. Ook Tusk zelf liet even daarop via het sociale medium weten dat er een unaniem akkoord was bereikt. Met het akkoord is het gevaar voor een vertrek van de Grieken uit de euro vooralsnog geweken.

Griekenland moet wel aan de leiband. De andere achttien eurolanden stellen zeer scherpe eisen en voorwaarden aan de Griekse regering voordat er gepraat kan worden over verdere financiële steun. Het vertrouwen in de Griekse regering en de geloofwaardigheid van Athene was zo klein geworden, dat de eurozone niet anders kon. Alleen met forse Griekse maatregelen zijn de landen bereid weer diep in de buidel te tasten om de Griekse economie er bovenop te helpen.

De Grieken moeten al voor woensdag een aantal hervormingen voor het Griekse parlement brengen, bijvoorbeeld als het gaat om het heffen van btw. Bovendien moeten een aantal hervormingsplannen worden aangescherpt, onder meer op het gebied van de pensioenen. De Grieken moeten ook preciezer aangeven wanneer ze alles gaan doen. Ook moet Athene alvast werk gaan maken van het privatiseren van overheidsbezittingen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,659
Diesel1,304

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions