Clicky


Politie Kent: Operation Stack blijft actief tot achterstand vrachtvervoer is weggewerkt

Politie Kent: Operation Stack blijft actief tot achterstand vrachtvervoer is weggewerkt
10-07-2015 15:25 | Transport | auteur Tine van Knijff- van Hijum

ASHFORD (GB) - Operation Stack blijft gelden tot de achterstand in het verwerken van vrachtverkeer dat vanuit Groot-Brittannië naar Frankrijk wil, is weggewerkt. Dat maakt de politie van Kent bekend. De achterstand wordt nog steeds veroorzaakt door de situatie in Calais: de boten van DFDS varen nog steeds niet en de de treindiensten door de Kanaaltunnel kwamen vanochtend weer op achterstand door de vondst van wederom migranten op de trein.

Op de M20 wordt vrachtverkeer weer vastgezet tussen de knooppunten 8 en 10, en de politie van Kent heeft net geadviseerd Operation Stack uit te breiden tot knooppunt 11.

Operation Stack-ticket nodig voor toegang haven

De afslagen 8, 9 en 10 zijn nu afgesloten in Ashford. Verkeer naar de kust wordt omgeleid langs de A20. Vrachtverkeer moet aansluiten in de wachtrij bij afslag 8 om een ticket voor de Tunnel of de haven te krijgen.

Vrachtwagens die de haven naderen zonder Operation Stack-ticket moeten weer achteraan in de rij aansluiten bij afslag 8. Er is geen toegang tot de M20 via afslag 13, om te voorkomen dat vrachtvervoer daar de wachtrij ontloopt.



Vrijdagmiddag is er altijd een piek in het verkeer naar de kust, alleen al daarom wordt er meer vertraging verwacht.