Clicky

 PvdA: 'Het moet afgelopen zijn met misstanden arbeidsmarkt'

PvdA: 'Het moet afgelopen zijn met misstanden arbeidsmarkt'
10-07-2015 14:24 | Transport | auteur Tine van Knijff- van Hijum

DEN HAAG - Marit Maij en John Kerstens (PvdA) hebben minister Lodewijk Asscher opgeroepen het rapport van Het Europese Agentschap voor Fundamentele Rechten (FRA) serieus te nemen en werk te maken van de aanbevelingen. Uit het rapport blijkt dat strafbare arbeidsuitbuiting op grote schaal voorkomt in alle landen van de Europese Unie.

"Het moet afgelopen zijn met de misstanden op de arbeidsmarkt", aldus Marit Maij. "Fraude en uitbuiting vinden ook in Nederland plaats, in allerlei sectoren zoals in de bouw, het transport en in de land- en tuinbouw."

Belangrijke stappen zijn nationaal gezet met de Wet Aanpak Schijnconstructies van Lodewijk Asscher die op 1 juli is ingegaan, vindt de PvdA. "Ook Europees moeten er nu verdere stappen worden gezet." Minister Asscher heeft in antwoord op de Kamervragen van Maij en Kerstens laten weten dat de bestrijding van arbeidsuitbuiting een prioriteit wordt van het Nederlands EU-voorzitterschap. "Tevens werkt hij samen met andere landen aan de zo belangrijke herziening van de zogenoemde Detacheringsrichtlijn", aldus Maij.

"Om dit probleem ook hoog op de Europese agenda te zetten heb ik de minister opgeroepen daar een prioriteit van te maken als Nederland voorzitter is van de EU in de eerste helft van 2016. Hij heeft dat toegezegd."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,103
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions