Clicky


130 LAG containers voor Bruhn Spedition

130 LAG containers voor Bruhn Spedition

LÜBECK (D) - Bruhn Spedition werkte opnieuw nauw samen met LAG Trailers nieuwbouw- en service-afdeling voor de vernieuwing en uitbreiding van hun wagenpark. Het bedrijf bestelde eind vorig jaar honderd box-containers, tien silo-containers en vernieuwde een aanzienlijk gedeelte van de bestaande vloot 40’ silo-containers dankzij het LAG Refurbishment programma. De eerste tien containers worden inmiddels ingezet.

110 vederlichte containers

Als intermodaal transport-architect ligt de expertise van Bruhn Spedition in het vervoer van een uitgebreid gamma aan dry-bulk producten, vloeibare levensmiddelen en verpakte goederen in materieel dat, waar nodig, wordt aangepast aan de noden en eisen van de klant. 



Voor de afdeling Dry Bulk investeerde het bedrijf in honderd nieuwe LAG 30 FT aluminium box-containers, tien aluminium LAG 40 FT silocontainers en een ultra-laag 20‘ kipchassis met rotary valve. 

Betrouwbaarheid, veiligheid en duurzaamheid stonden centraal bij de bouw van deze containers. De boxcontainers zijn versterkt met dertien U-profielen en voorzien van een stapelbescherming en beluchtingsopeningen. Ook het financiële aspect kreeg de nodige aandacht. De high-cube uitvoering en het eigengewicht van 2,3 ton garanderen de gebruiker een optimale pay-load.

De bulk-containers zijn volledig uitgerust met roestvrij stalen luchtleidingen en een uitgebreid aanbod aan veiligheidsmaatregelen. Het eigengewicht bedraagt 2,5 ton.

LAG Refurbishment: een prijsbewuste keuze

Het LAG Refurbishment programma verzorgt een complete opknapbeurt van opleggers en containers. Dit programma omvat onder andere herstellingen, keuringen, aanpassingen aan druk- en losmodaliteiten en vernieuwing van het spuitwerk en belettering.

In het geval van Bruhn Spedition werden eerst alle schades hersteld. Waar nodig versterkte LAG de tanks met dubbelingsplaten. Vervolgens werden de containers gestraald, herspoten en opnieuw beletterd.

Bruhn Spedition opteert standaard voor de systematische refurbishment van de silo-container en tank-container vloot wanneer de kritische leeftijd van 10-12 jaar wordt bereikt.

Luc Herman, technisch expert bij Bruhn Spedition, licht deze keuze toe: “Door te opteren voor het LAG Refurbishment Programma gaan we niet alleen langer en ecologischer om met het bestaand materiaal, we zorgen er eveneens voor dat onze vloot er steeds goed uitziet en, vooral, aangepast blijft aan de veiligheidsnormen van het moment."