Transport Online - 'Grieks parlement steunt voorstel Tsipras'

'Grieks parlement steunt voorstel Tsipras'

'Grieks parlement steunt voorstel Tsipras'
10-07-2015 11:52 | Financieel | auteur De Redactie

ATHENE (ANP) - De Griekse premier Alexis Tsipras ondervindt veel weerstand in eigen gelederen ten aanzien van zijn besparingsplan, maar dankzij de oppositie zou hij het vrijdagmiddag zonder problemen door het parlement kunnen loodsen. De grootste oppositiepartij, Nieuwe Democratie (ND), steunt het voorstel, zei een topman van deze centrumrechtse partij, Nikitas Kaklamanis.

Twee ministers van Tsipras hebben hun steun geweigerd. Het zijn de ministers van Defensie, Panos Kammenos, en van Productieherstel, Panagiotis Lafazanis. Tsipras drong tijdens partijberaad van zijn Coalitie van Radicaal Links (Syriza) aan op eenheid: "Of we gaan allemaal samen verder of we vallen allemaal", aldus de Griekse premier.

Volgens Griekse media krijgt zijn voorstel aan de schuldeisers ook steun van de sociaaldemocratische Pasok en de nieuwe partij To Potami (De Rivier). Het plan moet de basis vormen voor nieuw beraad met de geldschieters over een oplossing voor de Griekse schuldencrisis. Topberaad in Brussel dit weekend moet daarover verder uitsluitsel geven.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions