Clicky


Forse groei voor luchtvracht Brussels Airport

Forse groei voor luchtvracht Brussels Airport
10-07-2015 10:55 | Algemeen | auteur De Redactie

BRUSSEL - Het vrachtvervoer op Brussels Airport is tijdens de eerste zes maanden van het jaar sterk gestegen met tien procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Voor juni 2015 zien we zelfs een stijging van 16% ten opzichte van juni 2014.

“De sterke groei van de vracht in de eerste helft van het jaar toont het groeiende belang van Brussels Airport aan als toonaangevend logistiek platform in Europa. De positieve groei in het aantal passagiers bevestigt de groeiversnelling die werd ingezet in 2014, onder meer dankzij Brussels Airlines en het low cost segment op Brussels Airport”, zegt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport Company.

Het vrachtvervoer kende een stijging van tien procent in de eerste zes maanden van het jaar. Deze resultaten zijn het gevolg van de komst van vier nieuwe vrachtmaatschappijen het afgelopen jaar: Ethiopian Airways, Qatar Cargo, Yangtze River Express en eind mei dit jaar nog KF Aerospace. Ook de constante groei van DHL van de laatste jaren heeft bijgedragen tot de groei van de vracht op Brussels Airport.

Het vrachtvervoer op Brussels Airport kende in de maand juni een forse groei van 15,9% ten opzichte van juni vorig jaar. Opvallend is de grote stijging van 41,6% voor het volvrachtsegment.

De komst van de nieuwe maatschappijen versterkt de rol van Brussels Airport als toonaangevend logistiek platform binnen Europa. De gemakkelijke verbindingen met het wegverkeer maakt Brussels Airport aantrekkelijk voor deze maatschappijen. Brussels Airport biedt hen bovendien een hoogkwalitatieve en gespecialiseerde infrastructuur voor de veilige en snelle behandeling van verse producten en farmaceutische en biotechgoederen.