Clicky


KLM-reizigers stranden door rokende vulkaan

KLM-reizigers stranden door rokende vulkaan
10-07-2015 10:17 | Algemeen | auteur De Redactie

SCHIPHOL (ANP) - Veel Nederlandse passagiers zijn gestrand op of onderweg naar het Indonesische eiland Bali vanwege de vulkaanuitbarsting op Oost-Java. De luchthaven op Denpasar is dicht, wat grote gevolgen heeft voor het vliegverkeer.

Reizigers van KLM die vanuit Amsterdam naar Denpasar zouden vliegen, kwamen donderdagavond niet verder dan Singapore. Daardoor konden ook de mensen die met hetzelfde toestel vanaf Denpasar zouden vliegen niet weg, liet een woordvoerder van KLM vrijdag weten. In Singapore belandden zo'n vierhonderd passagiers en in Denpasar trof het 328 reizigers. Zij zijn ondergebracht in hotels. KLM houdt de situatie nauwlettend in de gaten.

Singapore Airlines heeft op de vlucht vanaf Schiphol naar Singapore vrijdagochtend tientallen passagiers die Bali als eindbestemming hadden niet meegenomen. "Je kunt je voorstellen dat het in Singapore redelijk vol begint te raken omdat veel mensen daar zijn gestrand", zei een woordvoerder. Zij krijgen onderdak in hotels. Reizigers die naar Bali zouden vliegen, kunnen hun reis uitstellen of kosteloos annuleren. Ook biedt de luchtvaartmaatschappij de mogelijkheid naar een andere bestemming in Indonesië te vliegen. Tussen Singapore en Bali gaan dagelijks vijf vluchten. "Die zijn allemaal geannuleerd."

Cathay Pacific

Dit geldt ook voor Cathay Pacific, die dagelijks via Hongkong naar Bali vliegt. Volgens een woordvoerder gaan vrijdag zo'n twintig passagiers die Denpasar als eindbestemming hadden, niet mee op de vlucht vanaf Schiphol. Dit geldt vooralsnog ook voor de vlucht van zaterdag. Wat hierbij ook meespeelt is dat Hongkong in de nacht van donderdag op vrijdag is getroffen door een typhoon, waardoor veel passagiers sowieso al op de luchthaven zijn gestrand.

Ook Malaysia Airlines ondervindt hinder van de gesloten luchthaven op Bali. "De drie vluchten van vandaag tussen Kuala Lumpur en Denpasar zijn geannuleerd", zei een zegsman. De Maleisische hoofdstad dient net als Singapore en Hongkong als overstap voor veel passagiers die naar Indonesië reizen. "Zoals het er nu naar uitziet, gaat de luchthaven mogelijk zaterdag weer open', aldus de woordvoerder.