Clicky

 
Transport Online - A15 tussen Spijkenisse en Beneluxplein dicht wegens sloop viaduct

A15 tussen Spijkenisse en Beneluxplein dicht wegens sloop viaduct

A15 tussen Spijkenisse en Beneluxplein dicht wegens sloop viaduct
10-07-2015 10:01 | Wegwerkzaamheden | auteur Tine van Knijff- van Hijum

SPIJKENISSE - De A15 tussen Spijkenisse en het Beneluxplein, inclusief de Botlektunnel, is in het weekend van 17 tot 20 juli helemaal afgesloten, in beide richtingen. Om precies te zijn van vrijdagavond 17 juli tien uur tot maandagochtend 20 juli vijf uur. Voor vervoer van gevaarlijke stoffen is ook een omleiding ingesteld.

Digna Johannaviaduct gesloopt

In dit weekend sloopt Rijkswaterstaat het Digna Johannaviaduct over de A15 bij Hoogvliet. Een klus die meteen wordt aangegrepen voor werk aan het asfalt in de Botlektunnel. Werkzaamheden die alleen kunnen plaatsvinden door de A15 tussen Spijkenisse en het Beneluxplein, inclusief de Botlektunnel, in beide richtingen voor al het verkeer af te sluiten.

Gevolgen voor de doorstroming

De afsluiting heeft ernstige gevolgen voor de doorstroming van het verkeer. Rijkswaterstaat verwacht dan ook grote drukte op de ingestelde omleidingsroutes. Verkeer op de A15 vanaf de Maasvlakte richting het Beneluxplein, wordt omgeleid via de nieuwe Botlekbrug. Verkeer vanaf het Beneluxplein richting Maasvlakte wordt omgeleid via de oude Botlekbrug. Verkeer vanaf Goeree Overflakkee richting Rotterdam wordt omgeleid via de N215 richting Willemstad, vervolgens bij knooppunt Hellegatsplein via de A29 richting Rotterdam.

Omleiding gevaarlijke stoffen

Vervoerders van gevaarlijke (ofwel ‘routeplichtige’) stoffen op de N15 en de A15 richting Rotterdam zijn verplicht vanaf de Maasvlakte en vanuit de richting Spijkenisse de Eilandenroute te volgen. Volg voor de omleiding gevaarlijke stoffen de vaste bewegwijzering op de borden.

Foto's

  • J.Roeland
    DE RIJKE
  • J.Roeland
    DE RIJKE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,306
Diesel2,113

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden