Clicky

 
Transport Online - FloraHolland beter bereikbaar voor vrachtwagens door directe aansluiting A44

FloraHolland beter bereikbaar voor vrachtwagens door directe aansluiting A44

FloraHolland beter bereikbaar voor vrachtwagens door directe aansluiting A44
10-07-2015 09:48 | Algemeen | auteur Tine van Knijff- van Hijum

RIJNSBURG - De A44 vanuit de richting Amsterdam krijgt bij de afslag Oegstgeest/Rijnsburg een directe aansluiting op het FloraHolland complex. Dit betekent een flinke impuls voor de bereikbaarheid van FloraHolland en de 180 handelsbedrijven op het veilingterrein.

Rens Buchwaldt, CFO FloraHolland: "Belangrijk voor onze klanten is dat de reistijd van en naar de veiling beter voorspelbaar is. Het verkeer op deze route neemt toe en we willen niet dat klanten en transporteurs hierdoor vastlopen in de file. De nieuwe aansluiting helpt daarbij."

FloraHolland, Rijkswaterstaat, de gemeenten Katwijk en Oegstgeest, de provincie Zuid-Holland, Metropoolregio Rotterdam Den Haag en de VGB gaven donderdag 9 juli gezamenlijk het officiële startsein voor de uitvoering van deze nieuwe aansluiting, die eind 2016 gereed is.

Lagere kosten, snellere levertijden

Herman de Boon, VGB: "Rijnsburg is een belangrijk handelscentrum dat nauw verbonden is met de handelscentra in Aalsmeer en het Westland. Vanuit Rijnsburg zwermen de handelaren en transporteurs uit over heel Europa. Ongestoorde logistiek betekent lagere kosten, snellere levertijden en draagt bij aan de concurrentiepositie van de groothandel in bloemen en planten."

Rene Vrugt, stafdirecteur Omgeving, Communicatie en Strategie Rijkswaterstaat: "Door deze relatief kleine aanpassing aan de weg, wordt de bestaande infrastructuur beter benut. Dit zorgt voor een betere doorstroming, zowel op de A44 als in de bebouwde kom van Oegstgeest en Rijnsburg."

Wendelien Tönjann, wethouder Oegstgeest: "Voor onze bewoners ten westen van de A44 ben ik blij dat deze nieuwe aansluiting er komt. Het scheelt een hoop vrachtverkeer en daardoor is er minder geluidsoverlast. Dat komt de leefbaarheid voor de bewoners hier beslist ten goede.''

Aantal vrachtwagens over Rijnsburgerweg neemt af

Klaas-Jan van der Bent, wethouder Katwijk: 'Wij slaan twee vliegen in een klap: de bereikbaarheid van FloraHolland verbetert en het aantal vrachtwagens over de Rijnsburgerweg zal behoorlijk afnemen. Dit betekent een verbetering voor de leefbaarheid, verkeersveiligheid en de verkeersafwikkeling voor Rijnsburg. Katwijk ziet dit als een eerste goede stap. Uiteindelijk wil de gemeente de Noordelijke Randweg Rijnsburg aanleggen.'

Over de streep

De betrokken partijen hebben samen de kar getrokken om tot de nieuwe aansluiting te komen. Richard van der Linden, oud-kampioen in vele sterkste man wedstrijden in binnen- en buitenland, hielp de bestuurders een handje mee door letterlijk een vrachtwagen 'over de streep te trekken'. Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,989
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions