Clicky

 Winkels in Ede toch open op zondag

Winkels in Ede toch open op zondag
10-07-2015 09:32 | Binnenland | auteur De Redactie

EDE (ANP) - Winkeliers in Ede mogen voortaan elke zondag openen. Een meerderheid van de gemeenteraad stemde donderdagavond in met ruimere winkeltijden. Dat ligt overigens wel gevoelig onder de veelal christelijke bevolking. Vorige maand bleek bijna 58 procent van de inwoners in een referendum tegen de koopzondag. De gemeente heeft berichtgeving hierover in de plaatselijke media bevestigd.

Koopzondagen zijn een heet hangijzer in de Gelderse gemeente, waar de SGP de grootste partij is. Voor christenen is de zondag een rustdag. SGP, CDA en CU bezetten samen 18 van de 39 raadszetels. De ruimere winkeltijden waren een voorstel van zes partijen, die iets willen doen aan de leegloop in het centrum.

Ede heeft 120.000 inwoners. Voor een deel wonen die in dorpen op de Veluwe, waar de protestanten ver in de meerderheid zijn. In die dorpen blijft de zondagsrust wel bestaan, de winkels gaan alleen open in de kern Ede. Volgens Omroep Gelderland mogen de winkels wel pas om 12 uur open, om rekening te houden met kerkbezoekers.

Foto's

  • Rozseboom Ede
    Roseboom Ede
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,078
Diesel1,898

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats