Clicky

 
Transport Online - Stilstaan in Operation Stack op de M20: 'Nog 29 kilometer naar de Tunnel' [+foto's]

Stilstaan in Operation Stack op de M20: 'Nog 29 kilometer naar de Tunnel'

Stilstaan in Operation Stack op de M20: 'Nog 29 kilometer naar de Tunnel' [+foto's]
09-07-2015 16:25 | Transport | auteur Tine van Knijff- van Hijum

ASHFORD (GB) - P&O Ferries meldt dat er nu zeshonderd vrachtwagens stilstaan in Operation Stack op de M20. Vrachtwagenchauffeur Mike Goossens weet zeker dat het er veel meer zijn. “Volgens mijn TomTom is het nog 29 kilometer naar de ingang van de Tunnel en ik sta hier nu een half uur stil, dus reken maar uit. Ik werd bij afslag 8 eraf gehaald en kon meteen aansluiten. We staan hier volledig stil.”

Goossens vertelt dat hij onder politiebegeleiding mocht aansluiten en dat de politie ook continu rondrijdt, terwijl de vrachtwagens -net als vorige week- weer erg dicht op elkaar staan op de Britse snelweg. “Er zit misschien twee meter tussen. Dus er tussenuit gaan is geen optie. De politie zet je dan trouwens ook meteen weer achteraan in de rij, dus dat heeft ook geen zin.”

De chauffeur heeft een politie-agent gevraagd waarom ze eigenlijk stilstaan: "Omdat het druk is bij de trein, was zijn antwoord."De linker rij van de vrachtwagenfile staat te wachten voor de trein door de Kanaaltunnel, de rechterrij staat te wachten om de boot op te kunnen. Volgens P&O Ferries wordt vrachtvervoer naar een apart terrein begeleid om in te kunnen checken, en heeft vrachtvervoer een ‘Opstack label’ nodig om de haven van Dover in te mogen.

'Genoeg eten en drinken mee'

Goossens wil vooral graag weten hoe lang het allemaal gaat duren. “Ik zit ook met mijn rust- en rijtijden. Ik mag tot half elf vanavond. Ik hoop morgenochtend in elk geval in België te zijn.” Hij stond dinsdagavond in Calais ook al urenlang te wachten. Hij is voorbereid op lange wachttijden: “Ik heb genoeg eten en drinken bij me.”

De vrachtwagenchauffeur houdt contact met zijn werkgever Ritmo Logistics, die uiteraard ook niet blij is met de situatie, maar ook bezorgd is om zijn chauffeur. “Hij wilde ook weten of ik voldoende eten en drinken bij me had.”

Druk in Dover en Calais

Het is nog altijd druk in zowel Calais als Dover, ondanks het feit dat er momenteel geen stakingen zijn. Op de M20 is daarom nog altijd Operation Stack van kracht.


©Foto's: Mike Goossens


Transport Online startte vandaag een Calais petitie met drie speerpunten. Gezien het feit dat er binnenkort weer een bijeenkomst met de Europese Commissie is over dit onderwerp, op 17 juli in Parijs, is het des te noodzakelijker om nú de petitie te tekenen. Deze handtekeningen zullen aangeboden worden aan de Europese Commissie. Teken nú de petitie!

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,582

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen