Clicky


'DSV dwingt FNV tot uitbrengen eindbod'

'DSV dwingt FNV tot uitbrengen eindbod'
09-07-2015 15:43 | Transport | auteur Tine van Knijff- van Hijum

MOERDIJK - De cao-onderhandelingen tussen DSV Solutions en FNV Transport & Logistiek zijn woensdag niet goed verlopen. Henri Janssen van de vakbond meldt dat de FNV daarom de komende dagen haar ultieme handreiking op papier zal zetten, waarna DSV nog maximaal twee weken de tijd krijgt te reageren. Volgens Janssen wordt de vakbond door DSV gedwongen een eindbod uit te brengen.

FNV Transport & Logistiek is vanaf maart met DSV Solutions in onderhandeling over cao-afspraken voor de achttienhonderd werknemers van het bedrijf. Ongeveer de helft van de DSV-werknemers is flexkracht, uitzendkracht of heeft een contract voor bepaalde tijd. FNV wil dat meer flexkrachten door kunnen groeien naar een vaste baan.

FNV heeft woensdag een aantal voorstellen op tafel gelegd waar DSV niet mee akkoord kon gaan. Het bedrijf wil de voorstellen die ze vorige maand aan de vakbond hebben gedaan, handhaven. DSV heeft aangegeven geen verdere ruimte te hebben om met betere voorstellen te komen.

"Nu kunnen we vaststellen dat we zijn 'uitonderhandeld'. DSV stelt dat ze geen ruimte hebben om hun aanbod te verhogen", aldus Henri Janssen.

DSV schrijft in haar cao-nieuwsbrief: “Helaas heeft de extra onderhandelingsronde vandaag er niet toe geleid dat we tot een akkoord konden komen. Daarvoor waren de stappen die beide partijen konden maken te klein. FNV heeft DSV Solutions nu mondeling een laatste voorstel voorgelegd.”

FNV stelt de komende dagen een eindbod op. Als DSV daar 'niet of onvoldoende' op reageert, gaat de vakbond haar leden raadplegen hoe het dan verder moet.