Clicky


Maersk Line bestelt negen containerschepen voor 1,1 miljard dollar

Maersk Line bestelt negen containerschepen voor 1,1 miljard dollar
09-07-2015 12:00 | Bedrijfsnieuws | auteur Tine van Knijff- van Hijum

KOPENHAGEN - Maersk Line heeft een nieuw contract getekend met Hyundai Heavy Industries (HHI). Het gaat om een bestelling van negen schepen met een capaciteit van 14.000 TEU per stuk. Het contract heeft een waarde van 1,1 miljard dollar. 

De overeenkomst bevat daarnaast een optie voor maximaal acht extra schepen. De schepen zullen een lengte van 353 meter hebben. Het contract werd ondertekend door Sam H. Ka, Chief Operating Officer (COO) van de HHI en Søren Toft, COO van Maersk Line, tijdens een ceremonie in het hoofdkwartier van Maersk Line in Kopenhagen.

Dit is de derde grote order in het kader van het investeringsprogramma dat Maersk Line in september 2014 aankondigde. De bestelling volgt op de zeven 3.600 TEU feederschepen en elf 19.630 TEU Triple-E schepen die Maersk Line eerder dit jaar aankondigde.

Maersk Line is van plan de komende jaren vijftien miljard dollar te investeren in nieuwe schepen, containers en andere apparatuur. Maersk Line is zo in staat om de capaciteit die het nodig heeft te verwerven, minder efficiënte tonnage te vervangen en het aantal eigen schepen te verhogen.



"Ik ben zeer verheugd over deze bestelling, waarvoor we een nieuwe aanpak hebben gehanteerd. Deze schepen worden ontworpen om efficiënt ingezet te kunnen worden voor diverse soorten handel, ze worden dus niet ontworpen voor één specifieke handelstak. Deze schepen helpen ons concurrerend te blijven en ze maken onze vloot flexibeler en efficiënter", zegt Søren Toft.

Het ontwerpen van schepen met een flexibel operationeel profiel is een primeur voor Maersk Line. Door af te stappen van rompen ontworpen met een bepaalde snelheid en diepgang in het achterhoofd, versterkt Maersk Line haar vloot met schepen die kunnen worden ingezet op zowel de Oost-West als de Noord-Zuid-handel, waarin verschillende eisen worden gesteld.

De negen schepen zullen toetreden tot de vloot van Maersk Line in 2017 en varen onder Singaporese vlag.



Sinds 2002 heeft HHI meer dan vijftig containerschepen aan Maersk Line geleverd, waaronder 22 WAFMAX schepen (4500 TEU), die werden geleverd in 2011 tot 2013. "We hebben een lange en goede relatie met HHI. De kwaliteit van de schepen is altijd hoog geweest en we kijken uit naar deze nieuwe partij", concludeert Søren Toft.