Transport Online - Burgemeester geschrokken van conclusies Shell

Burgemeester geschrokken van conclusies Shell

Burgemeester geschrokken van conclusies Shell
09-07-2015 11:28 | Binnenland | auteur De Redactie

MOERDIJK (ANP) - Burgemeester Jac Klijs van Moerdijk is "geschrokken" van de conclusies van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) over de explosies bij Shell in juni vorig jaar. Volgens de OVV was het bedrijf ,,niet bedacht'' op de chemische reactie die uiteindelijk leidde tot de ontploffingen en de daarop volgende brand, met twee gewonden als gevolg.

"Je kunt nooit te veel met veiligheid bezig zijn", benadrukt de burgemeester in een reactie op het donderdag verschenen OVV-rapport. De gemeente vindt dat het verbeteren van de veiligheidscultuur zowel voor het bedrijfsleven als voor de overheid een 'topprioriteit' moet zijn. Ook wil Moerdijk verder investeren in de risicocommunicatie naar zijn inwoners.

De gemeente Moerdijk, de provincie Noord-Brabant en de veiligheidsregio's erkennen in een gezamenlijke reactie dat de overheid medeverantwoordelijk is voor de gebreken bij Shell in Moerdijk. "Hoewel de regie op veiligheid bij de bedrijven zelf begint, voelen de overheden zich medeverantwoordelijk voor de huidige stand van de veiligheidscultuur", aldus de donderdag uitgegeven verklaring. De conclusies van de OVV zijn volgens het lokale bestuur "realistisch''. Om de veiligheid te verbeteren, worden inspecties aangescherpt, vooral tijdens onderhoud bij bedrijven.

Foto's

  • J.Roeland
    Shell Moerdijk

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,917
Diesel1,563

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen