Clicky


Nog altijd druk in Calais en Dover: pas op voor verstekelingen

Nog altijd druk in Calais en Dover: pas op voor verstekelingen [+foto&video]
09-07-2015 10:52 | Buitenland | auteur De Redactie

ZOETERMEER/CALAIS - Het is nog altijd druk in zowel Calais als Dover ondanks het feit dat er momenteel geen stakingen zijn. Op de M20 is nog altijd Operation Stack van kracht en staan er volgens de politie nog altijd rond de 500 vrachtwagens in lange rijen te wachten voor de Eurotunnel.

Een vrachtwagenchauffeur vertelt dat hij donderdagochtend al drie uur staat te wachten voor de check-in in Dover. Volgens de chauffeur is de wachttijd wanneer je eenmaal binnen bent ook nog eens twee uur.

Opnieuw lange rijen vrachtwagens donderdagochtend op de M20

Calais

Ook in Calais is het nog steeds druk en laten chauffeurs ter plaatse weten dat de toestroom van immigranten opnieuw erg bedreigend is.

TLN waarschuwt vrachtwagenchauffeurs alert te blijven op verstekelingen die tijdens het wachten in vrachtwagens proberen te komen. TLN adviseert de 'code of practice' volledig te volgen en aan uw eigen veiligheid te denken.

Noodnummer

Daarnaast roep TLN chauffeurs op om incidenten en ervaringen te blijven melden via het speciale telefoonnummer 088 4567433. Dit noodnummer is 24 uur per dag, zeven dagen in de week bereikbaar.

Onderstaand filmpje kreeg de redactie vandaag toegestuurd. Het is woensdagavond rond 21:00 uur gemaakt in Calais.


Transport Online startte vandaag een Calais petitie met drie speerpunten. Gezien het feit dat er binnenkort weer een bijeenkomst met de Europese Commissie is over dit onderwerp, op 17 juli in Parijs, is het des te noodzakelijker om nú de petitie te tekenen. Deze handtekeningen zullen aangeboden worden aan de Europese Commissie. Teken nú de petitie!