Clicky

 
Transport Online - Koning heeft zuivelfabrieken Royal A-ware en Fonterra in Heerenveen geopend [+foto's]

Koning heeft zuivelfabrieken Royal A-ware en Fonterra in Heerenveen geopend

Koning heeft zuivelfabrieken Royal A-ware en Fonterra in Heerenveen geopend [+foto's]
08-07-2015 18:10 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

HEERENVEEN - Koning Willem-Alexander heeft op woensdag 8 juli de kaasmakerij van Royal A-ware en de ingrediëntenfabriek van Fonterra in Heerenveen officieel geopend. Door het samenbrengen van twee linten heeft hij beide fabrieken symbolisch aan elkaar verbonden.

Na de officiële openingshandeling heeft Koning Willem-Alexander een rondleiding door de zuivelfabrieken gekregen en zich laten informeren over het ambacht van kaasmaken en het produceren van wei-ingrediënten en “the state of the art” machines en processen die beide fabrieken hanteren om de lekkerste kaas en hoogwaardige zuivelproducten te produceren.

Aansluitend heeft hij nog kennisgemaakt met medewerkers van beide zuivelfabrieken. De directie van Royal A-ware en bestuur en directie van Fonterra zijn zeer vereerd dat Koning Willem-Alexander de zuivelfabrieken officieel heeft geopend.

Samenwerken creëert meerwaarde

In het Friese Heerenveen werken het familiebedrijf Royal A-ware en zuivelcoöperatie Fonterra strategisch samen. Beide ondernemingen hebben een duidelijk focus op de lange termijn en stellen zeer hoge kwaliteitseisen aan de producten die zij produceren en de partners waar mee zij samenwerken. Binnen deze langdurige strategische samenwerking produceert Royal A-ware authentieke kazen naar traditioneel recept en  wordt de wei die vrijkomt in de kaasmakerij optimaal tot waarde gebracht in de naastgelegen ingrediëntenfabriek van Fonterra. 

Royal A-ware is een Nederlands familiebedrijf gespecialiseerd in het produceren, rijpen, verpakken en transporteren van het oer-Hollandse product kaas. ‘Een eigen kaasmakerij sluit logisch aan op de strategie vanRoyal A-ware om de keten van consument tot koe optimaal af te stemmen op wensen van haar klanten.’ aldus CEO Jan Anker. ’Met een eigen kaasmakerij kunnen wij nog beter inspelen op de wensen van onze klanten over de hele wereld.’

De fabriek is onderdeel van Fonterra’s volledig geïntegreerde mondiale supply chain, die rechtstreeks van melkproducent naar de eindgebruiker gaat. Daarbij wordt gebruik gemaakt van Fonterra’s productielocaties in Nieuw-Zeeland, Australië en Europa. Heerenveen is Fonterra’s eerste fabriek in Europa die 100% in eigendom is en zelf geëxploiteerd wordt.

Theo Spierings, CEO van Fonterra: “Door de opening van de nieuwe fabriek in Heerenveen is Fonterra nog beter in staat om kwalitatief hoogwaardige, innovatieve zuivelingrediënten te leveren aan de belangrijkste markten en klanten wereldwijd. Fonterra heeft patenten voor het produceren van functionele wei proteïnen. Wij waren  al enige tijd op zoek naar bronnen van hoogwaardige wei die ons in staat stellen om deze innovaties te commercialiseren onder ons eigen NZMP merk. Het samenwerkingsverband met Royal A-ware past uitstekend in onze groeistrategie om de waarde van onze ingrediënten en merkproducten verder te verhogen.

Thuis in Friesland

Royal A-ware en Fonterra voelen zich thuis in Friesland. ‘Wij waarderen de uitstekende samenwerking met de provincie Fryslân en de gemeente Heerenveen waardoor wij de bouw van onze zuivelfabrieken binnen onze planning hebben kunnen realiseren'.’ Aldus COO Klaas de Jong verantwoordelijk voor de bouw en exploitatie van de kaasmakerij van Royal A-ware. ‘Daarnaast wil ik alle betrokken medewerkers en leveranciers bedanken voor hun enorme inzet en de melkveehouders uit Noord-Nederland bedanken voor het vertrouwen om hun melk aan onze kaasmakerij te leveren’.  

Moderne zuivelfabrieken

Royal A-ware produceert in haar kaasmakerij jaarlijks 80.000 tot 100.000 ton kaas, ruim de helft van de kaas die zij verhandelt. De wei die hierbij vrijkomt wordt door Fonterra, in de naastgelegen fabriek, verwerkt tot hoogwaardige ingrediënten voor voeding voor baby’s, senioren en sporters. Fonterra produceert in de fabriek 5.000 ton wei-eiwit en 25.000 ton lactose per jaar.

Beide fabrieken maken gebruik van de modernste technologie. Daarnaast is bij de bouw en inrichting van de fabrieken waar mogelijk gebruik gemaakt van de meest duurzame apparatuur waardoor onder meer het verbruik van energie en water wordt geminimaliseerd. Begin juni is het dak van de zuivelfabrieken voorzien van zonnepanelen zodat een groot deel van de benodigde energie zelf kan worden opgewekt. Momenteel wordt onderzocht of het resterende deel van de energiebehoefte via geothermie (‘aardwarmte’) kan worden ingevuld.

Foto's

  • J.Roeland
    WIJNGAARD KAAS
  • TRUCKSPOT DRACHTEN
    van der werff transport


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,961
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions