Clicky


Maersk verkoopt Esvagt voor 610 miljoen dollar

Maersk verkoopt Esvagt voor 610 miljoen dollar
08-07-2015 17:04 | Bedrijfsnieuws | auteur Tine van Knijff- van Hijum

DENEMARKEN - Het Deense offshore-bedrijf Esvagt is voor 610 miljoen dollar door AP Moller-Maersk verkocht aan twee internationale investeerders: 3i Infrastructure plc en AMP Capital. Esvagt heeft een vloot van 43 offshore-scherpen en meer dan achthonderd werknemers en is gespecialiseerd in veiligheid op zee.

Esvagt heeft sinds 2009 zijn omzet meer dan verdubbeld en is één van de meest winstgevende bedrijven in de industrie. Volgens Maersk heeft Esvagt een sterkte positie om zich te blijven ontwikkelen en verder te groeien in de offshore-services die het biedt. Maar niet bij Maersk.

"Esvagt is een gezonde, goed geleide onderneming. We hebben onderzocht hoe we Esvagt op de lange termijn het beste van dienst kunnen, omdat ze geen deel uitmaken van de 'core business' van de Maersk Groep. De verkoop aan 3i Infrastructure plc en AMP Capital is volgens ons de beste manier om ervoor te zorgen dat Esvagt zijn ontwikkeling voort kan zetten", zei Maersk Group CFO en voorzitter van de Raad van Bestuur in Esvagt, Trond Westlie.



Kent Kirk, mede-oprichter van Esvagt en aandeelhouder van ESE-Holding A /S zei dat Esvagt nu marktleider is als het gaat om de veiligheid op zee. "We zijn blij dat we door de verkoop aan 3i Infrastructure plc en AMP Capital een aandeelhoudersgroep hebben die zal investeren en zal kijken naar de perspectieven op de lange-termijn."

De transactie wacht nog op afronding: de Europese Commissie moet de overname nog goedkeuren. Die beslissing wordt verwacht tegen het einde van september 2015.

©Foto: Maersk