Clicky


Nederlandse vrachtwagenchauffeur aangehouden voor drugstransporten naar Noorwegen

Nederlandse vrachtwagenchauffeur aangehouden voor drugstransporten naar Noorwegen
08-07-2015 16:59 | Criminaliteit | auteur De Redactie

HARDERWIJK/ERMELO - De politie in Harderwijk heeft maandagmiddag een 46-jarige man uit Ermelo aangehouden op verdenking van het op onwettige wijze uitvoeren van aanzienlijke hoeveelheden drugs vanuit Nederland naar Noorwegen en medeplichtigheid daaraan.

De man is aangehouden, toen hij op het punt stond om met zijn vrachtauto naar Spanje te vertrekken. In zijn vrachtwagen zijn spullen aangetroffen die geschikt zijn voor het opzetten van één of meer hennepplantages. De trekker/oplegger is maandag inbeslaggenomen.

Onderzoek

Op 1 april 2014 is in Noorwegen een Nederlandse vrachtwagenchauffeur aangehouden. In zijn vrachtwagen vervoerde hij 230 kilogram hasj. In zijn verhoor heeft de chauffeur verklaard onder bedreiging van de Ermeloër een aantal drugstransporten naar Noorwegen te hebben gedaan.  Op basis van een Noors rechtshulpverzoek is vervolgens,  onder leiding van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie, een onderzoek naar de Ermeloër gestart.

Doorzoekingen

Nederlandse politieagenten en een afvaardiging van de Noorse en Engelse politie hebben dinsdagochtend 7 juli 2015 doorzoekingen verricht in de woning en een bedrijfspand van verdachte. Daarbij zijn papieren en gegevensdragers aangetroffen en inbeslaggenomen.

Uitlevering

De Noren hebben begin juni 2015 in een rechtshulpverzoek aan Nederland om uitlevering van de Ermeloër verzocht. De berechting van de man vindt niet in Nederland plaats.