Transport Online - STC reikt honderdste MBO-diploma machinist railvervoer uit

STC reikt honderdste MBO-diploma machinist railvervoer uit

STC reikt honderdste MBO-diploma machinist railvervoer uit
08-07-2015 16:49 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

ROTTERDAM - Op dinsdag 7 juli heeft het Scheepvaart en Transport College (STC) officieel het honderdste MBO-diploma Machinist Railvervoer uitgereikt. Het STC  startte in 2011 als eerste MBO-opleider in Nederland met deze opleiding. De honderdste gediplomeerde maakt deel uit van de derde lichting MBO’ers die de opleiding heeft afgerond.

De MBO niveau 3 opleiding is ontwikkeld op verzoek van en in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven. Vertegenwoordigers van diverse railbedrijven waren aanwezig om te zien hoe Hellen van Dongen, directeur Openbaar Vervoer en Spoor van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, het honderdste certificaat overhandigde aan Lianne van Enkhuizen (19). Daarnaast reikte zij de prijs voor de beste MBO’er van deze jaargang uit aan Ivo Laeven (23 jaar).

Machinistenkwalificatie

De MBO’ers hebben in twee jaar hun diploma en hun machinistenkwalificatie gehaald. De wettelijke verplichte VVRV-examens maken deel uit van de opleiding. MBO’ers kunnen na hun opleiding aan de slag bij een goederenvervoerder, personenvervoerder of spooraannemersbedrijf.

Speciale informatie- en aanmeldbijeenkomst

Op woensdagochtend 15 juli organiseert het Scheepvaart en Transport College nog een extra bijeenkomst. Geïnteresseerden in de MBO-opleiding Machinist Railvervoer zijn tussen 10.00 tot 12.00 uur harte welkom  op de locatie aan de Soerweg 31 in Rotterdam. Docenten geven voorlichting en het is mogelijk om zich aan te melden voor de opleiding.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions