Transport Online - Eén dode bij ongeval met vrachtwagen en bestelbussen [+foto's]

Eén dode bij ongeval met vrachtwagen en bestelbussen

Eén dode bij ongeval met vrachtwagen en bestelbussen [+foto's]
08-07-2015 15:04 | Buitenland | auteur Tine van Knijff- van Hijum

POSTDAM (D) - Bij een crash op de A12 bij het Duitse Spreeau is vannacht één dode gevallen. Een vrachtwagen en twee bestelbussen waren bij het ongeval betrokken. Eén van de bestelbuschauffeurs overleed, de andere raakte zwaar gewond.

Vanwege zware regenval had een bestelbus vaart geminderd op de A12. Een andere bestelbus merkte dit te laat op en reed op het eerste busje in. Die werd vervolgens op de achterkant van een vrachtwagen gedrukt.

De bestuurder van de eerste bestelbus raakte bekneld in zijn voertuig en moest door de brandweer uit het wrak worden bevrijd. Een traumahelikopter bracht de man naar het ziekenhuis, daar is hij echter aan zijn verwondingen bezweken. De chauffeur van de tweede bestelbus werd ernstig gewond naar een ziekenhuis vervoerd. De chauffeur van de vrachtwagen kwam er zonder kleerscheuren vanaf.

Getuigen ter plaats meldden dat het zicht vannacht zeer slecht was op de A12, vanwege de zware regen. Na het ongeval ontstonden lange files richting Frankfurt. Het wegdek op de plaats van het ongeval moest grondig worden gereinigd: één van de voertuigen had olie gelekt.

Klik hier voor foto's van het ongevalNieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions