Transport Online - Nieuw! - Wie kent deze vrachtwagen nog?

Nieuw! - Wie kent deze vrachtwagen nog?

Nieuw! - Wie kent deze vrachtwagen nog?
04-01-2013 10:13 | Transport Online | auteur de redactie

Vrachtwagens zijn doelmatige voertuigen, die zoveel mogelijk lading moeten vervoeren. Dat is maar een deel van het verhaal, want voor veel mensen zijn ze ook een deel van hun leven. Je hebt ook de chauffeurs, die met enthousiasme vertellen over de DAF 2600 of Volvo F89 waar ze ooit jaren op gereden hebben.

Maar de branche is veel groter. Er zijn dealers, die zelf vrachtwagens ontwikkelden. Wagens als Mergam en Van Twist. Of importeurs, die aan het sleutelen gingen. Wagens die soms als Nebim op kenteken kwamen of aangepaste Mercedessen met een sleepas. Ze leven nog voort in de geheugens van mensen, die ermee gewerkt hebben, verder zijn ze vergeten.

Ook de ontwerpers van DAF, Scania en andere truckbouwers maakten af en toe een zeer afwijkend type. Soms met succes, soms zo slecht, dat het verhaal maar snel in de doofpot werd gestopt.En dan natuurlijk de carrosseriebouwers. Een voortdurende stroom van vernieuwingen. Over sommige constructies, die jaren geleden als uiterst modern gepresenteerd werden, is nu zelfs op internet bijna niets meer te vinden.

In deze nieuwe rubriek staat iedere vrijdag een foto van een vrachtwagen met een verhaal. Iedere vrijdag een exoot, waar niet meer dan een handjevol exemplaren van geproduceerd zijn. Het verhaal erbij mag u zelf opsturen. U hebt ermee gereden, eraan getekend of gesleuteld, laat het ons weten!

Volgende week vrijdag volgt dan het verhaal bij onderstaande eerste foto.
 


Auteur: Ad de Koning

Foto's

 • ITS
  ITS
 • Mourik
  Mourik
 • Mourik Services
  Mourik Services
 • Mourik Groot-Ammers
  Mourik Groot Ammers

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,868
Diesel1,501

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen