Clicky

 
Transport Online - Vijf migranten gevonden in cementmolen: boete voor vrachtwagenchauffeur

Vijf migranten gevonden in cementmolen: boete voor vrachtwagenchauffeur

Vijf migranten gevonden in cementmolen: boete voor vrachtwagenchauffeur
08-07-2015 10:38 | Transport | auteur Tine van Knijff- van Hijum

NORTHHAMPTONSHIRE - Een vrachtwagenchauffeur uit Northamptonshire in Groot-Brittannië vecht een boete aan van tweeduizend Engelse pond. Deze heeft hij gekregen omdat er in september vijf migranten werden gevonden in de cementmolen die de chauffeur van Italië naar Groot-Brittannië moest vervoeren.

De Britse chauffeur  overnachtte in de buurt van Calais en vroeg de Franse autoriteiten 's ochtends vroeg de open aanhangwagen en de cementmolen te controleren. Dat verzoek werd geweigerd: de Fransen hadden geen ladder beschikbaar en zagen geen andere manier om de cementmolen van de Britse chauffeur te controleren.

Na aankomst in Groot-Brittannië vroeg de chauffeur weer om controle. Dat kreeg hij wel, maar de migranten waren inmiddels op Brits grondgebied en daar staat volgens de Britse wet een straf op. Tegen de boete die de vrachtwagenchauffeur ontving, heeft hij beroep aangetekend. Dat werd afgewezen. Hij is nu samen met zijn werkgever bezig om de zaak hogerop op te lossen. 

Border Force en ministerie: vrachtwagen beter beveiligen

Omdat de Brit met een open aanhangwagen reed, maakte hij zich meteen al zorgen over de mogelijkheid dat migranten zich in Frankrijk makkelijk in de cementmolen zouden kunnen verstoppen. Hij kon de open wagen en de molen zelf niet verzegelen en vergrendelen en vroeg juist daarom zelf om controle. De chauffeur weet niet wat hij zelf nog meer had kunnen doen. 

 Volgens de UK Border Force is de werkgever van de chauffeur aansprakelijk. Het ministerie van Binnenlandse zaken vindt dat transporteurs en chauffeurs hun vrachtwagens goed moeten vergrendelen en hun lading moeten beveiligen. Is dat niet het geval, dan is het transportbedrijf aansprakelijk en volgt er een boete als er migranten aangetroffen worden. 

Teken de petitie

Ook vanwege deze problemen is Transport Online een petitie gestart: om de veiligheid van chauffeurs te garanderen. Maak een vuist, teken nu!

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,360
Diesel2,078

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden