Transport Online - 'Grieken willen tussenoplossing'

'Grieken willen tussenoplossing'

'Grieken willen tussenoplossing'
07-07-2015 19:52 | Financieel | auteur De Redactie

ATHENE (ANP) - Griekenland vraagt de andere eurolanden om een tussenoplossing, die financiële problemen in juli voorkomt. Ondertussen kan dan worden gewerkt aan een oplossing voor de langere termijn. Dat zei een bron binnen de Griekse regering dinsdag tegen persbureau Reuters.

"Het Griekse voorstel betreft een akkoord tot en met het einde van de maand", aldus de bron. "In die periode kan dan een omvangrijk, levensvatbaar akkoord worden voorbereid."

De Griekse overheid en banken verkeren in acute geldnood door het uitblijven van een akkoord over verdere noodsteun voor het land. Griekenland heeft daardoor sinds deze maand een achterstand van betalingen bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF), terwijl de banken al ruim een week dicht zijn.

Een tussenoplossing kan verdere problemen met schuldeisers voorlopig voorkomen en kan er mogelijk voor zorgen dat de Europese Centrale Bank (ECB) Griekse banken meer noodsteun toestaat. Doordat de ECB het plafond voor noodsteun afgelopen anderhalve week niet heeft verhoogd, moeten de Griekse banken gesloten blijven om hun ondergang te voorkomen.

Een tijdelijk akkoord kan ook voorkomen dat de problemen van Griekenland met de ECB verder oplopen. Griekenland moet op 20 juli voor 3,5 miljard euro aan staatsleningen aflossen die in handen zijn van de centrale bank. Een wanbetaling op die leningen zal de positie van Griekenland binnen de eurozone verder verzwakken.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,267

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions