Transport Online - Vrachtwagenchauffeur dekt kenteken af om over 'verboden brug' te rijden [+foto's]

Vrachtwagenchauffeur dekt kenteken af om over 'verboden brug' te rijden

Vrachtwagenchauffeur dekt kenteken af om over 'verboden brug' te rijden [+foto's]
07-07-2015 16:35 | Opmerkelijk | auteur Tine van Knijff- van Hijum

LEVERKUSEN (D) - De brug op de A1 bij Leverkusen is verboden voor zwaar vrachtverkeer. Sommige chauffeurs bedenken trucjes om tóch over de brug te komen, zonder dat hun kenteken wordt geregistreerd. Een automobilist ondervond dat vandaag aan den lijve.

Toen de automobilist van de invoegstrook de rechterrijstrook opreed, kwam een vrachtwagen hem tegemoet: achterwaarts rijdend. De auto kon een botsing met de vrachtwagen ternauwernood vermijden. De automobilist zag dat de vrachtwagen daarna stilstond en dat de chauffeur uitstapte en rond de wagen liep.

Wat bleek: de vrachtwagenchauffeur dekte zijn voorste kentekenplaat af met een geel veiligheidsvest. Zo wilde hij kennelijk voorkomen via verkeerscamera's gedetecteerd te worden. Op de noodlijdende brug op de A1 geldt een verbod voor voertuigen met een gewicht van meer dan 3,5 ton.Veel vrachtwagens komen er te laat achter dat ze de brug niet op mogen: sinds 30 juni heeft de Duitse politie al 137 meldingen gekregen van vrachtwagens die achterwaarts de brug weer af rijden. De meeste vrachtwagens waren echter al lang en breed vertrokken toen de politie vervolgens ter plaatse kwam.

De automobilist bij Leverkusen heeft foto's gemaakt van de vrachtwagen met afgedekte nummerplaats en deze overhandigd aan de politie.

Klik hier voor foto's van de vrachtwagen
 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,871
Diesel1,502

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen