Transport Online - DFDS kan nog niet varen tussen Dover en Calais

DFDS kan nog niet varen tussen Dover en Calais

DFDS kan nog niet varen tussen Dover en Calais
07-07-2015 16:58 | Transport | auteur Tine van Knijff- van Hijum

CALAIS - DFDS had gepland om vanaf morgen, woensdag 8 juli om 23:59 uur, weer te gaan varen vanuit Calais, voor het eerst sinds vorige week dinsdag. Maar door aanhoudende bezetting van de ex-MyFerryLink schepen wordt dit onmogelijk gemaakt. Ook wordt DFDS-personeel de toegang tot de terminal geweigerd, meldt DFDS.

De rederij heeft daarom besloten om zeker tot vrijdag 10 juli om 23:59 uur nog niet opnieuw op te starten in Calais maar alle schepen op de Duinkerke – Dover route in te blijven zetten.

DFDS vaart inmiddels al een week niet meer tussen Dover en Calais. Dit is al sinds het My ferry Link personeel de beide schepen bezet houdt. In plaats daarvan worden allevier de schepen (twee op Calais en twee op Duinkerke) ingezet op de route Duinkerke-Dover.

Operation Stack opnieuw van kracht

Op de Britse M20 is vanmiddag Operation Stack al opnieuw in gang gezet, in verband met de dood van een migrant vanochtend in de Kanaaltunnel. Nu DFDS aankondigt haar veerdiensten te moeten staken, is het lange wachten voor vrachtwagenchauffeurs opnieuw begonnen.

Maak een vuist: teken de petitie

Migranten en stakingen frustreren momenteel het handelsverkeer dat gebruikmaakt van de verbinding tussen Frankrijk en Groot-Brittannië. Transport Online is daarom een petitie gestart, die in Brussel wordt aangeboden om nog eens extra druk te zetten op een oplossing voor deze problemen.

Teken deze petitie hier!Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,741
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions