Clicky


Duitse politie heeft handen vol aan mensensmokkel via Passau

Duitse politie heeft handen vol aan mensensmokkel via Passau [+foto's]
07-07-2015 14:56 | Opmerkelijk | auteur Tine van Knijff- van Hijum

PASSAU (D) - Bijna elke dag is het raak aan de Duitse-Oostenrijkse grens bij Passau: mensensmokkel. De Beierse politie ontdekte gisteren, maandag 6 juni, meerdere gevallen van mensensmokkel. Een Oostenrijker en Roemenen en Bulgaren werden gearresteerd voor mensensmokkel over de weg. Daarnaast werd in internationale treinen gecontroleerd. Daar bleek 'de buit' nog groter.

Oostenrijker smokkelt 36 personen

Om ongeveer half vier in de ochtend werd op de afrit van de snelweg bij Pöcking een 54-jarige Oostenrijker aangehouden. In de laadruimte van zijn bestelwagen zaten in totaal 36 mensen: 13 Irakezen, 17 Afghanen en 6 Pakistanen.

Zij moesten, opgesloten in de laadruimte, het grootste deel van hun reis staand doorbrengen. De smokkelaar werd gearresteerd.



Roemeen smokkelt 12 Syriërs, Afghaan smokkelt 25 landgenoten

Een 36-jarige Roemeen werd rond half drie in de ochtend gecontroleerd bij de snelwegafrit Passau Zuid. Aan boord van zijn Ford Transit bevonden zich 12 Syriërs zonder identiteitsbewijs.

Kort daarna, wederom bij de afrit Passau Zuid, werd een Afghaan aangehouden met 25 landgenoten aan boord van zijn voertuig.

Twee Bulgaren smokkelen 33 Irakezen

In de loop van de ochtend trok in de buurt van het Neuburger bos een busje met Bulgaarse registratie de aandacht van de politie-ambtenaren. De bijrijder had inderdaad een Bulgaarse ID-kaart, maar de 35-jarige chauffeur kon noch een ID-kaart, noch een rijbewijs tonen. Tijdens de inspectie van het voertuig bleek de laadruimte leeg, maar restanten van sporen verrieden de eerdere aanwezigheid van meerdere mensen.

Tegelijkertijd werd ongeveer honderd meter verderop een groep van 33 Irakezen gevonden langs de weg; de link was gauw gemaakt. De twee Bulgaarse smokkelaars werden dan ook gearresteerd.



Twee Roemenen smokkelen 36 mensen

Diezelfde ochtend werden nog twee Roemenen opgepakt voor mensensmokkel. De ene Roemeen vervoerde 25 mensen over de snelweg A3: 5 Pakistanen, 10 Afghanen en 10 Syriërs. Een andere Roemeen vervoerde elf Syriërs.

Nog eens zeven smokkelaars en 249 illegale passagiers

Door verdere politie-inzet in en rond Passau, en in de grensoverschrijdende treinen, werden maandag nog eens zeven smokkelaars gearresteerd en 249 illegale passagiers geregistreerd.


©Foto's: Politie