Clicky

 
Transport Online - Aldi in juridische strijd met bakkers

Aldi in juridische strijd met bakkers

Aldi in juridische strijd met bakkers
07-07-2015 09:06 | Buitenland | auteur De Redactie

DUISBURG (ANP/DPA) - De Duitse supermarktgigant Aldi Süd is al vier jaar verwikkeld in een strijd met bakkers vanwege het gebruik van 'bakovens' in de filialen die mogelijk helemaal niet bakken. Dinsdag zal een deskundige zich uitspreken in de rechtbank in Duisburg en komt er mogelijk meer duidelijkheid over wat bakken volgens de letter van de wet betekent.

De bakkers hekelen dat de Aldi reclame maakt met 'versgebakken producten'. Die gebakken producten komen uit een apparaat dat de naam bakoven draagt, maar het is volgens de bakkers lang niet zeker dat er met het apparaat gebakken wordt. "Het zijn grote zwarte dozen en geen mens weet wat daarin gebeurt", zegt Daniel Schneider van de Centrale Vereniging van Duitse Bakkers.

Volgens Aldi vindt er in de ovens een 'bakproces' plaats en is de bakoven met één knop er niet alleen om de broodjes van een bruin laagje te voorzien. Maar onder bakken kan veel worden verstaan, zoals het maken van deeg of slechts het verhitten van afbakproducten. De rechter heeft er in het slepende proces een expert bijgehaald die daar duidelijkheid over moet geven.

Foto's

  • TRUCKSPOT DRACHTEN
    Aldi supermarkten

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,614

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions