Transport Online - Nieuwe bussen en dienstregeling Connexxion in Zeeland

Nieuwe bussen en dienstregeling Connexxion in Zeeland

Nieuwe bussen en dienstregeling Connexxion in Zeeland
07-07-2015 07:00 | Algemeen | auteur Marcel van der Voort

MIDDELBURG - Connexxion heeft afgelopen vrijdag in Middelburg de nieuwe vloot OV-bussen gepresenteerd aan het provinciebestuur. Gedeputeerde George van Heukelom, verantwoordelijk voor het openbaar vervoer in Zeeland, kreeg daarbij symbolisch zijn ‘eigen’ bus. Op een van de nieuwe bussen zette Van Heukelom in groot schrift zijn handtekening.

De vloot omvat in totaal 161 voertuigen: zestig nieuwe en zeer schone euro-6-bussen, die aan de hoogste milieunormen voldoen, 43 aardgasbussen en nieuwe buurtbussen. De euro-6-bussen worden samen met de 43 aardgasbussen (compressed natural gas) en nieuwe buurtbussen onder de naam doorZeeland ingezet voor het openbaar busvervoer in de provincie. DoorZeeland is de huisstijl vanuit Connexxion, waarin tal van typisch Zeeuwse elementen terugkomen.

Connexxion heeft flink geïnvesteerd in een verhoogd comfort voor haar reizigers. Elke bus is uitgerust met gratis wifi en alle nieuwe bussen hebben een usb-aansluiting. In elk voertuig is een ophaalautomaat voor chipkaartproducten (een zogenaamde PUD) aanwezig.

Nieuwe dienstregeling

Vanaf 30 augustus rijden de bussen van Connexxion in Zeeland volgens een nieuwe dienstregeling. In de bijlage is per regio een overzicht van de wijzigingen opgenomen. De nieuwe dienstregeling is medio juli 2015 beschikbaar op connexxion.nl.

Jaarabonnement 65 jaar en ouder

Nieuw is ook het speciale jaarabonnement voor reizigers van 65 jaar en ouder: Dal Vrij 65+ Zeeland. Dit abonnement werkt op een persoonlijke OV-chipkaart. Tot en met 31 oktober 2015 geldt een introductietarief van € 52. Voor slechts € 1 per week kunnen 65-plussers daardoor het hele weekend en op werkdagen vanaf 09.00 uur onbeperkt reizen met de bussen van Connexxion in de provincie Zeeland. Na 31 oktober 2015 kost dit jaarabonnement € 59,95 per jaar. Connexxion hoopt dat de nieuwe abonnementsvorm reizigers van 65 jaar en ouder ertoe zal verleiden om vaker de bus te kiezen. Ook verwacht het vervoersbedrijf nieuwe reizigers aan te trekken.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,829
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions