Clicky

 
Transport Online - Morgen opnieuw werkonderbreking bij offshorebedrijf Heerema Zwijndrecht

Morgen opnieuw werkonderbreking bij offshorebedrijf Heerema Zwijndrecht

Morgen opnieuw werkonderbreking bij offshorebedrijf Heerema Zwijndrecht
06-07-2015 15:12 | Algemeen | auteur Tine van Knijff- van Hijum

ZWIJNDRECHT - CNV Vakmensen en FNV Metaal roepen alle werknemers bij offshorebedrijf Heerema Zwijndrecht opnieuw op tot een werkonderbreking op dinsdag 7 juli. De werkonderbreking begint om twaalf uur 's middags en duurt tot het einde van de werkdag. De sprekers zijn FNV Metaal cao-onderhandelaar Jacqie van Stigt en CNV Vakmensen bestuurder Piet Verburg.

De cao-onderhandelingen in zowel de Metaal en Techniek (kleinmetaal) als de Metalektro (grootmetaal)  zijn respectievelijk eind maart en eind april afgebroken. Werkgevers hebben vervolgens medio mei de ultimatums van de bonden in zowel de kleinmetaal als in de grootmetaal  afgewezen.

De eerste werkonderbreking bij Heerema vond plaats op 8 juni. Heerema valt onder de cao Metalektro. Bij Heerema Zwijndrecht werken circa driehonderd medewerkers. Zij bouwen voornamelijk booreilanden en andere grote off-shore installaties, zoals 'jackets'.'Goede cao met afspraken over scholing en loon'

CNV Vakmensen bestuurder Piet Verburg: “Ook bij Heerema is het blijkbaar nodig om vaker aan het hek te rammelen voordat wordt ingezien dat een goede cao een vanzelfsprekendheid is! Een goede cao met afspraken over scholing en afspraken over loon die niet eenzijdig op bedrijfsniveau aan de kant geschoven kunnen worden."

'We leggen het werk opnieuw neer'

FNV Metaal kaderlid Leonard Verkerk: “Tijdens onze eerste succesvolle werkonderbreking gaf de Heerema directie aan vast te willen houden aan de afbraakvoorstellen van werkgeversvereniging FME. Daarom leggen mijn collega’s en ik het werk nu opnieuw neer op 7 juli. We hebben recht op een goede cao. Met een fatsoenlijk loon en medezeggenschap over onze eigen werktijden. Bovendien moeten nu ook jongeren de kans krijgen in deze mooie sector te gaan werken. En dan gewoon ook als volwassenen betaald krijgen.”

©Foto: FNV (eerste werkonderbreking)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,942
Diesel1,571

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions