Groen licht voor Hongaars grenshek tegen migranten

Groen licht voor Hongaars grenshek tegen migranten
06-07-2015 14:04 | Buitenland | auteur Tine van Knijff- van Hijum

BOEDAPEST (ANP) - Hongarije kan een metershoog hek langs de grens met Servië neerzetten. Het parlement in Boedapest heeft daar maandag mee ingestemd. Het hek moet vluchtelingen tegenhouden. Servië is boos over het plan. Het hek maakt deel uit van een nieuwe wet. Daarmee kan Hongarije ook asielzoekers afwijzen als ze eerder door een veilig land zijn gereisd.

Het zuiden van Hongarije grenst langs ruim 150 kilometer aan Servië. Dat behoort niet zoals Hongarije tot de Schengenzone en is geen lid van de Europese Unie.

Ook verscherpt Hongarije de regelgeving omtrent de omgang met asielzoekers. Vluchtelingen moeten tot het eind van hun asielprocedure kunnen worden opgesloten, de procedure zelf wordt ingekort.

Asielzoekers zullen ook tegen betaling gemeenschapswerk moeten verrichten. Indien ze de door hen toegewezen verblijfplaats langer dan 48 uur verlaten, wordt hun asielprocedure geannuleerd.

Hongarije verwacht dit jaar 130.000 mensen die op zoek zijn naar een veilig heenkomen en/of werk. Vorig jaar kwamen 43.000 vluchtelingen naar Hongarije. Omgerekend naar het aantal inwoners kreeg alleen Zweden meer immigranten.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden