Clicky

 
Transport Online - Deutsche Post DHL bereikt loonakkoord

Deutsche Post DHL bereikt loonakkoord

Deutsche Post DHL bereikt loonakkoord
06-07-2015 12:07 | Transport | auteur Tine van Knijff- van Hijum

FRANKFURT - Na intensieve onderhandelingen zijn Deutsche Post AG en de vakbonden een uitgebreid en collectief loonakoord overeengekomen. De staking wordt beëindigd. "Dit is een goede dag voor Deutsche Post, haar klanten en medewerkers", aldus de CEO van de Deutsche Post DHL Group, Frank Appel.

De 140.000 medewerkers van Deutsche Post AG krijgen een eenmalige uitkering van vierhonderd euro, bovendien worden de lonen tot 1 oktober 2016 met twee procent verhoogd, en tot 1 oktober 2017 nog eens met 1,7 procent.

Ook de discussie over pakketlevering door DHL is voorbij: DHL is en blijft een deel van de divisie post-eCommerce Parcel."We zijn een totaalpakket overeengekomen dat onze medewerkers veiligheid en perspectieven biedt, en tegelijkertijd toekomstige groei mogelijk maakt", zegt Melanie Kreis, Corporate Human Resources en Arbeidsdirecteur Deutsche Post DHL Group: "Beide kanten hebben een grote stap naar elkaar toe gezet en hebben een goed compromis gevonden."

"Een lang en hard debat is afgesloten. Ik roep alle collega's op om elkaar te benaderen en onze klanten dat we een krachtig team zijn en blijven", benadrukt Jürgen Gerdes, Board Post-eCommerce Parcel.

 

Foto's

  • DHL
    DHL

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,373
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden